Măsurile Primăriei Caransebeș pentru prevenirea răspândirii coronavirus

Într-o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, de această dată foarte liniștită autoritățile locale din Caransebeș au decis măsurile care se impun pentru perioada următoare pentru prevenirea răspândirii coronavirus, în baza prevederilor OUG 21/2004, privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență și a Hotărârii nr 6 din 19 martie.

La Caransebeș Poliția Locală, Poliția Municipală și angajați ai Compartimentului Control Comercial din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș verifică în permanență dacă se aplică măsurile de igienă și dezinfecție conform  prevederilor art.9 din Ordonanța Militară nr.1/17.03.2020 în toate zonele publice și comerciale. Se vor organiza patrule mixte de către Poliția Locală Caransebeș, Detașamentul de Jandarmi Caransebeș și Poliția municipiului Caransebeș, în zonele aglomerate. Se vor achiziționa patru atomizoare pentru dezinfectarea instituțiilor publice de pe raza municipiului Caransebeș și se vor organiza activități de dezinfecție stradală, cu autovehiculele din dotarea SPIR, zilnic, în intervalul orar 19.00 – 22.00.

Una dintre decizii deosebit de importante este interzicerea accesului la locurile de joacă de pe raza municipiului Caransebeș, pentru că până acum în parcuri parcă, pentru părinții cu copii mici, informațiile din media despre pericolul coronavirus le-a trecut pe lângă urechi.

De asemenea căsătoriile se vor oficia în sala de cununii din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș se va desfășura în cadru restrâns, de maxim 10 persoane, iar transportul public își va reduce numărul de curse și autobuzele vor fi igienizate după fiecare cursă, decizie valabilă și pentru transportul privat. Mai mult se limitează numărul de persoane la maxim două, plus șofer, pentru autoturismele care desfășoară activități în regim de taxi și igienizarea habitaclului, după fiecare cursă.

Toate manifestările publice au fost anulate de către Primăria și Casa de Cultură, ședințele Consiliului Local se vor desfășura fără public, iar activitatea de relații cu publicul a serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș se va desfășura de luni până vineri, între orele 10.00 – 12.00, cu excepția Compartimentului Impozite și Taxe. Nu va fi permis accesul cetățenilor în sediul Primăriei, în intervalele orare 07.30 – 10.00, 12.00 -16.00 – de luni până joi și 07.30 – 10.00, 12.00 – 13.30 – vinerea.