Măsuri disperate pentru salvarea Spitalului Municipal Caransebeș! Felix Borcean revine la soluția lui Marcel Vela

La trei luni de la întâlnirea lui Felix Borcean cu primarii comunelor învecinate Caransebeșului, pentru a găsi soluții de salvare a Spitalului Municipal Caransebeș, care tratează pacienții din întreaga zonă, iată că edilul orașului inițiază proiectul de hotărâre privind înființarea unui ONG.

Ideea este mai veche și a fost prima dată prezentată șefilor de administrații locale de către fostul primar de Caransebeș, actualul senator Marcel Vela. Procesul ar fi unul foarte simplu și explicabil dacă ne gândim că doar 30% dintre pacienții spitalului, îngropat în datorii la ora actuală, sunt din Caransebeș, ceilalţi fiind locuitori din zone apropiate, cotizanți ai primăriilor de pe Valea Timișului și Valea Bistrei. Unităţi administrativ-teritoriale care ar putea să acorde o sumă din bugetele locale pentru spital în conturile acestui ONG.

Astfel, proiectul de hotărâre privind participarea Municipiului Caransebeș în calitate de membru fondator la înființarea Asociației Urgent Life Caransebeș va fi supusă aprobării Consiliului Local de vineri, 29 iunie. Este o soluție de susținere a activității Spitalului Municipal de Urgența Caransebeș pentru acordarea de servicii medicale de calitate cetățenilor municipiului și populației din zona adiacentă.

Reamintim că, la întâlnirea avută de edilul Felix Borcean cu primarii din zona Caransebeșului și reprezentanții Episcopiei, mai toți primarii au ridicat din umeri când a venit vorba de bugetele și așa prea sărace ale primăriilor, în special în acest an de criză, care nu ajung nici de salarii până la sfârșitul anului. Mai mult, aceștia au menționat că sunt îngrijorați de aspectul juridic privind alocarea de fonduri unui ONG, care la rândul lui să finanțeze spitalul.