Măsuri de sprijin pentru domeniul agricol. Salariul de bază va porni de la 3.000 de lei

grau agricultor

Deputatul Dumitru Rujan anunță că măsurile din pachetul „Sprijin pentru România” încep să fie puse în aplicare. A fost deja votat un proiect de lege care să ajute angajații și producătorii din domeniul agricol.

„Punem în aplicare pachetul de măsuri Sprijin pentru România. Am votat proiectul de lege care prevede că salariul de bază în domeniul agricol va porni de la 3.000 lei lunar.”, anunță deputatul cărășean Dumitru Rujan.

Tot pentru a sprijini domeniul agricol sunt alocați 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România.

Fermierii care procesează produse agricole în ţară vor beneficia de o primă de 10% din valoarea produselor procesate, începând cu data de 1 iunie.

Alți 300 de milioane de euro grant – capital de lucru pentru fermierii români; termen – 30 iunie, dată la care trebuie să fie încheiate contractele de finanţare.

Se capitalizează cu 100 de milioane de euro Casa de Comerţ „Unirea”, integrator de programe naţionale în agricultură, de la data de 1 august, cu fonduri de la bugetul de stat.

banner 970 x 250