Mașinile reșițenilor, prădate de hoți! Crește numărul păgubiților

car thief on a parking lot
STPT job 1000x200

Dispar piesele auto direct din parcări! Hoții nu mai ocolesc nici măcar zonele luminate. Doar în ultima lună, 4 reșițeni au făcut plângere la poliție după ce le-a fost sustras catalizatorul de pe mașini.

Un reșițean semnala zilele trecute că s-a trezit fără catalizatorul de la mașină marți-dimineața, după ce lăsase autoturismul parcat peste noapte în zona podului de fier din centrul orașului, acolo unde și locuiește, într-un loc luminat. Omul a făcut plângere și la poliție. „În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în perioada 8-10 ianuarie, persoane necunoscute au secționat și sustras catalizatorul de pe autoturismul persoanei vătămate, care a fost lăsat parcat pe un loc de parcare neamenajat.”, ne-a transmis Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și continuă cercetările în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora și recuperării prejudiciului.

În ultima lună, la nivelul Poliției Municipiului Reșița au fost înregistrate alte 3 plângeri similare.

De asemenea, anul trecut, polițiștii reșițeni au surprins în flagrant-delict 3 persoane în timp ce sustrăgeau catalizatoare auto în municipiul Reșița, în alte 14 dosare penale având ca obiect furturi de astfel de componente auto fiind identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor.

„Pentru a preveni astfel de infracțiuni de furt, vă recomandăm să parcați mașina în zone bine iluminate, aproape de intrările clădirilor sau de cel mai apropiat drum public pentru a putea fi observată de cât mai mulți oameni, iar dacă aveți un garaj, țineți mașina acolo. De asemenea, instalați un sistem de alarmă pe mașină sau un dispozitiv antifurt pentru catalizator. Nu ezitați să apelați 112 când observați că mașina dumneavoastră nu mai are catalizator și să furnizați polițiștilor orice detalii care ar putea duce la identificarea autorilor furtului.”, este recomandarea polițiștilor cărășeni.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/