Mascații, din nou în acțiune! Umbra lui Armaș la Herculane! [UPDATE]

explo 1000x200

Mascații de la DIICOT, împreună cu ofițerii DGA, fac mai multe percheziții astăzi în continuarea dosarului deschis deja de DIICOT lui Iosif Armaș pentru devalizarea stațiunii Băile Herculane.

Zeci de avocați, notari și funcționari publici sunt percheziționați astăzi în acest dosar, urmând să fie duși la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin. „Este o acțiune a colegilor de la DIICOT, ofițerii DGA asigurând doar suportul necesar în desfășurarea perchezițiilor”, ne-a confirmat biroul de presă al DGA.

Ora 14.30

Şapte suspecţi, printre care un avocat, un executor judecătoresc care a fost şi procuror şi trei administratori judiciari, au fost ridicaţi din sala de judecată a Tribunalului Caraș-Severin şi duşi la sediul DIICOT Caraş-Severin pentru audieri, cercetările fiind extinse în dosarul privind devalizarea stațiunii Băile Herculane.

La sediul DIICOT Caraş-Severin au fost aduşi cu mandat de aducere din sala de judecată, unde aveau termen în nişte dosare de insolvenţă, şapte suspecţi, printre care şi avocatul Istrate Rusu, executorul judecătoresc Gheorghe Brad, care a fost şi procuror, trei administratori judiciari şi doi oameni de afaceri, potrivit unor surse judiciare.

Practic, este vorba de o extindere a cercetărilor în dosarul privind devalizarea staţiunii Băile Herculane, în care a fost cercetat şi fostul deputat PSD Iosif Armaş.

Mai exact, potrivit sursei citate, ca urmare a indisponibilizării de către procurorii DIICOT a mai multor imobile în dosarul privind devalizarea staţiunii Băile Herculane, Alexandru Gavrilescu ar fi demarat un circuit infracţional menit să ducă la scoaterea imobilelor de sub sechestru şi însuşirea acestora, în cadrul unor proceduri de executare silită, în complicitate cu executorul judecătoresc Gheorghe Brad. Gavrilescu este proprietarul Hotelului Dacia RRT București (foto stânga) și a fost luat la audieri împreună cu soția sa.

Cercetările vizează în acest caz infracţiuni de grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, sustragere de sub sechestru, şantaj, înşelăciune şi distrugere, în cauză nefiind făcute percheziţii.

Iosif Armaş a fost arestat, în aprilie 2016, alături de alţi cinci inculpaţi, fiind acuzaţi de procurori de devalizarea staţiunii Băile Herculane. Armaş a fost eliberat din arest trei luni mai târziu. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la circa 30 de milioane de euro.

banner 970 x 250