Mascații au luat pe sus contrabandiștii de țigări. Cinci persoane s-au ales cu măsuri preventive!

explo 1000x200

Contrabandiștii de țigări au primit o nouă „lovitură” de la oamenii legii! A fost vizată piața neagră a tutunului netimbrat din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu și Zăvoi.  

În baza unor mandate de percheziţie domiciliară emise ieri de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Caransebeş, au fost efectuate percheziţii la şase imobile situate în aceste localităţi.

În urma percheziţiilor imobiliare, au fost confiscate 26.820 ţigarete (1.341 pachete) diferite mărci, netimbrate sau cu timbru din alte state, în valoare de 14.751 lei, suma de 5.700 lei şi 300 euro.

„Prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului, prin sustragere de la plata accizei, taxelor vamale şi TVA, se estimează la suma de peste 20.000 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Lege.

În prezent, două persoane din Reşiţa se află la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, fiind reținute pentru 24 de ore, iar apoi propuse pentru arestarea preventivă. Alte trei  persoane, două din Zăvoi și una din județul Vâlcea, se află sub control judiciar.

„Pe parcursul cercetărilor poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de suportul asigurat de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin şi Biroul Operaţiuni Speciale Caraş-Severin”, potrivit IPJ Caraș-Severin.

 

banner 970 x 250