Masa hi-tech pentru Laboratorul de Restaurare a Muzeului de Artă Timișoara

masa restaaurare muzeu
po 1000x100px (3)

Muzeul de Artă Timișoara cumpără o masă de restaurare de ultimă generație. A lansat licitația.  

Vorbim despre o masă aspirantă cu presiune joasă și termoreglaj care va fi folosită în Laboratorul de Restaurare vizitabil pentru facilitarea proceselor de restaurare derulate.

„Pe lângă aplicabilitatea în domeniul restaurării, echipamentul va reprezenta, de asemenea, un catalizator de interacțiune cu publicul muzeal. În cadrul unor workshop-uri susținute de către specialiștii muzeului în cadrul proiectului Baroque vizitatorii vor avea posibilitatea de a observa în timp real desfășurarea unui proces de restaurare asupra unei selecții de lucrări din colecția de Artă Europeană, barocă, a Muzeului. Aceste procese surprind și evidențiază foarte bine diverse aspecte definitorii pentru arta barocă – materiale și tehnici folosite în perioada respectivă, detalii relevante și revelatorii pentru arta barocă și pentru publicul museal”, aflăm de pe seap.ro.

Valoarea mesei de restaurare este de 323.500 de lei. Termenul de livrare solicitat este de 5 luni de la semnarea contractului de către ambele părți.

Licitația este deschisă până în 30 mai.