Mărturie-bombă a deputatului Tabugan în fața instanței! Alegerea președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale!

explo 1000x200

Președintele PMP Caraș-Severin, parlamentarul Ion Tabugan, a făcut declarații incendiare în sala de judecată, în timpul audierilor din procesul pe care Mihai Bona l-a deschis fostului UNPR!

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mihai Bona, a atacat în instanță decizia de excludere din UNPR Caraș-Severin pe motiv că această decizie nu s-ar fi luat statutar. Declarațiile celor patru martori audiați la termenul de săptămâna aceasta a scos la iveală faptul că, la UNPR, nimeni nu prea știa ce și cum votează, excepție făcând președintele Ion Tabugan și trezorierul Alina Vlădia. Și nu pentru că n-ar fi avut acces la tipul acesta de informații, ci pur și simplu pentru că nu a existat interes. Deși erau membri vechi în partid și candidați în funcții-cheie, martorii audiați au demonstrat nu numai că nu cunosc statutul partidului, ci că nici măcar nu-l i-au în discuție, ei raportându-se la ce ar fi „normal” sau ”de bun simț” și în niciun caz la ce ar fi „statutar”!

Spre exemplu, fiind întrebat de judecător cum a votat, pentru sau împotriva lui Mihai Bona din UNPR, martorul Vasile Maxim a explicat că nu a ridicat mâna deloc, pentru că era nou în Biroul Politic Județean și nu cunoștea prea bine speța. Asta deși fusese candidat al partidului pentru funcția de primar la alegerile locale! După intervenția avocatului însă, Maxiam a revenit asupra declarației date sub jurământ și a spus că, de fapt, ar fi fost apostrofat de un coleg că nu poate vota de două ori. Situația a fost confirmată și de Ion Tabugan, care a explicat că Maxim ar fi stat chiar în fața sa la ședința de BPJ și că ar fi ridicat mâna pentru excludere. Numai că a ridicat mâna și împotriva excluderii! „Eu i-am explicat că nu poate vota de două ori și că se va lua în considerare prima exprimare a intenției de vot, adică dânsul a votat pentru excluderea lui Mihai Bona”, a spus Tabugan instanței. Aceeași variantă a fost susținută, parțial, și de Alina Vlădia, martora spunând că a stat la ședință chiar lângă Maxim și că l-a văzut ridicând mâna atât la „voturile pentru excludere”, cât și la ”abțineri”. Deci nu la cele „împotrivă”!

Dar adevăratele declarații-bombă le-a făcut chiar președintele Ion Tabugan. „Eu am avut mare încredere în acest om! Vă rog să mă credeți că mi-am pus toată încrederea în el! Noi am avut împărțit județul în nouă zone la alegeri. Domnul Bona a fost responsabil de zona Caransebeș, una din aceste nouă zone. A fost singurul care a primit de la mine împuternicire notarială să semneze în locul meu listele cu reprezentanții partidului în secțiile de votare și în birourile electorale de circumscripție. Ca, pe urmă, să descopăr că a pus pe listele UNPR-ului oameni ai PSD! M-a sunat cineva de la Caransebeș că reprezentantul nostru, al UNPR, în Biroul Electoral de Circumscripție Caransebeș, este președintele organizației de pensionari a PSD Caransebeș! L-am sunat pe Mihai Bona și i-am cerut să-l schimbe. Mi-a răspuns că mai bine pleacă el din partid!”, a povestit Tabugan instanței.

Ultima cafea la UNPR!

La fel de interesantă a fost și mărturia Alinei Vlădia, trezorierul partidului, care a povestit judecătorilor că tocmai în ziua când a fost ales președintele Consiliului Județean, înainte de ședință, consilierii județeni ai UNPR ar fi venit la sediu, unde au avut loc discuții. „Domnul Bona a spus atunci că aceasta este ultima cafea pe care o bea la acest partid și că partidul nu a făcut nimic pentru dânsul niciodată! Noi am fost șocați, căci dânsul fusese consilier județean în mandatul 2012-2016 din partea UNPR!”, a mărturisit Alina Vlădia, devoalând că „trădarea” de la Consiliul Județean ar fi fost premeditată și anunțată.

Avocatul lui Mihai Bona a încercat să speculeze situația și a întrebat dacă votul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean a fost la vedere sau secret, dar Tabugan i-a spulberat tentativa: „Votul a fost secret, dar domnul Bona e la litera B, la început, iar eu la litera T, la final. După ce a votat, domnul Bona a venit lângă mine și mi-a mărturisit: <<Am votat cu PSD>>”, a spus Tabugan. Acesta a mai recunoscut în fața judecătorului că fiecare partid avea un reprezentant la ușa cabinei de vot, iar membrii de partid trebuiau să arate votul. Și atunci cum a fost vot secret?!”, a întrebat uimită judecătoarea, sesizând că, dacă afirmațiile lui Tabugan sunt adevărate, atunci alegerea președintelui Consiliului Județean s-a făcut contrar prevederilor legale.

Tabugan și trezorierul Alina Vlădia nu s-au oprit aici, ci au continuat să dea exemple care demonstrează, practic, faptul că Mihai Bona a lezat interesele partidului, favorinzându-i pe cei de la PSD. Tabugan a relatat în fața instanței cum, în ziua alegerilor, a trecut prin mai multe secții de votare, descoperind că Bona a întors armele împotriva partidului din care făcea parte: La secția din Teregova, omul pus de UNPR era chiar șoferul fostului primar PSD, Marius Damian!”

O altă mărturie importantă a venit de la Alina Vlădia, care a confirmat că exista un protocol de colaborare între UNPR și PNL la nivel județean, protocol pe care nu numai că l-a văzut, dar l-a și înregistrat!

UNPR a cerut în finalul ședinței de judecată suspendarea acestui proces până se vor soluționa de către Tribunalul București dosarele privind președinția UNPR și fuziunea cu PMP.

banner 970 x 250