Mărțișoare halucinogene! Mascații au dat buzna la traficanții de droguri din Lugoj și Timișoara

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciul Antidrog, au efectuat 27 de percheziții domiciliare, în Lugoj acestea având loc în cartierul Cotu Mic și pe Strada Nicolae Titulescu.

Au fost vizate 33 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, specializați în traficul stradal de droguri de risc și mare risc. De la aceștia, oamenii legii au confiscat peste jumătate de kilogram de substanțe susceptibile a fi cannabis, 200 de grame de hașiș, mai multe doze de MDMA (n. r. – ecstasy), 32 de comprimate bănuite a fi substanțe psihoactive, opt cântare, o cultură formată din șase plante de cannabis, un pistol cu gaze, șase cartușe, un cort pentru cultură indoor cannabis, 25.600 de lei, 990 de euro și 34 de telefoane mobile.

Se pare că gruparea infracțională s-a format în octombrie 2017, iar până în februarie 2019 s-au ocupat strict cu procurarea și comercializarea de droguri de risc și de mare risc.

Stratificați pe trei nivele: dealeri mari, medii și stradali

Cei mari dețineau cantități mari de droguri, pe care le comercializau, iar cei medii erau intermediarii între cei mari și inferiori, cărora le vindeau substanțele psihoactive, având, totodată, și clientela proprie, separată de cei mici.

Dealerii stradali ar fi achiziționat cantități de droguri, în special de la dealerii intermediari, pe care le-ar fi vândut, în principal, cercului lor de consumatori.

Toate cele 33 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Timişoara, pentru audieri.

La activităţi au participat şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Arad, Caraș-Severin și Oradea.

De asemenea, au acordat sprijin și colegii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și Poliției Municipiului Lugoj, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, jandarmi din Timișoara, precum și un echipaj canin de la Direcția Regională Vamală Timișoara.