Marmeladă de pe timpul comuniștilor, la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă?! Băleanu a descoperit și o deturnare de fonduri!

Eugen Băleanu, liderul Partidului Verde din Clisura Dunării, îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că ar fi validat o deturnare de fonduri la spitalul din Moldova Nouă și că i-ar fi lăsat pe bolnavi fără medicamente!

Chiar dacă la unitatea spitalicească din orașul de la Dunăre s-au întâmplat în ultimii ani mai multe lucruri bune, Eugen Băleanu susține că a descoperit și destule nereguli, unele care ar trebui să atragă chiar răspunderea penală a aleșilor locali. „Au luat banii de mâncare, medicamente și de dezinfectanți de la spital și i-au dirijat printr-o rectificare bugetară la amenajarea curții spitalului. E o crimă ce au făcut ei! E chiar e deturnare de fonduri!”, acuză liderul Partidului Verde Moldova Nouă.

Acesta își susține acuzațiile subliniind faptul că administrarea spitalului e strict legată de Primăria Moldova Nouă, astfel că orice lucrare ar trebui finanțată de bugetul local și nu din alte surse, așa cum s-ar fi întâmplat în cazul amenajării curții: „Noi trebuie să facem pe banii noștri, nu să luăm din banii pentru hrana și medicamentele bolnavului. Nu ai voie sa faci așa ceva. Arătați-mi mie un consiliu, un singur spital care face treaba asta și eu mă las de politică!”

Băleanu a mai spus pentru expressdebanat.ro că, deocamdată, nu a făcut nicio sesizare organelor de cercetare penală, dar atrage atenția că nu e vorba despre o singură problemă la spital, ci despre mult mai multe. Și a dat și exemple: „E a doua oară când rectifică bugetul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă și iau banii bolnavului, medicamentația bolnavului și o duc altundeva. Eu am avut angajați, rude, prieteni internați la spital și cumpărau aproape totul. Păi și tu atunci cum ai reușit să ai un excedent bugetar la spital?! Știți că și astăzi se mănâncă la Moldova Nouă aceeași marmeladă de pe timpul comuniștilor?! Eu nu am mai văzut-o în niciun magazin, de unde au găsit ei, nu știu. Nu exagerez, aduc martori. Deci marmeladă cu pâine dimineața. De ani de zile mă lupt că sa  fie numit acolo un manager venit din rândul doctorilor. Pentru că e al patrulea manager care nu are nicio legătură cu actul medical”.