Marius Damian: „Rezultatele examenului de bacalaureat oferă o perspectivă asupra calității sistemului educațional”

marius damian, deputat PSD
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

A început sesiunea de bacalaureat pentru elevii din clasa a douăsprezecea! Deputatul Marius Damian a transmis un mesaj tinerilor.

Marius Damian, membru în Comisia pentru învățământ și cu experiență de predare la catedră, a transmis un mesaj celor care s-au înscris la examenul maturității. Din punctul său de vedere, rezultatele elevilor sunt oglinda sistemului educațional și pot fi baza unor reforme care să asigure calitatea și echitatea în educație.

„Rezultatele examenului de bacalaureat oferă o perspectivă asupra calității sistemului educațional la nivel național. Analiza performanțelor elevilor poate dezvălui punctele forte și punctele slabe ale curriculei, metodologiilor de predare și resurselor educaționale disponibile. Această evaluare sistemică poate ghida politicile educaționale și reformele necesare pentru a îmbunătăți calitatea și echitatea în educație. Performanța la bacalaureat poate avea și implicații socio-economice. Un sistem educațional care pregătește elevii în mod eficient pentru acest examen poate contribui la dezvoltarea unei forțe de muncă bine pregătite, capabile să susțină și să stimuleze economia națională. De asemenea, oferind acces egal la oportunități educaționale, bacalaureatul poate juca un rol în reducerea inegalităților sociale. Mult succes dragi elevi!”, a transmis deputatul PSD.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/