Marius Damian: „Nu vă mai bateți joc de un popor întreg!”

„Avem nevoie de un PRIM-MINISTRU pentru români, nu pentru interesele personale”, spune Marius Damian în declarația politică susținută în Camera Deputaților.

Atac la adresa lui Florin Cîțu și a președintelui Iohannis, lansat de parlamentarul PSD, Marius Damian: „Românii plătesc scump pentru eșecul lui Florin Cîțu și scump în adevăratul sens al cuvântului: nu au bani pentru plata facturilor, pentru căldură și electricitate, mai ales acum când frigul le bate la ușă… Iar președintele Iohannis, care încurajează din umbră toată această situație, este autorul moral a tot ceea ce trăiesc românii astăzi!”.

Deputatul PSD susține faptul că poporul român este disperat din cauza crizei sanitare, a celei economice, creșterea prețurilor la căldură și alimente, iar oamenii încep să selecteze produsele pe care le consideră importante din coșul de cumpărături, fiind nevoiți să renunțe la tot mai multe dintre ele. Guvernarea PNL-USR PLUS-UDMR nu oferă niciun sprijin concret în vederea îmbunătățirii traiului.

În declarație este explicată ideea prin care interesele pentru propria persoană, cu referire la politicieni, se pot observa cu ușurință prin împărțirea „în bătaie de joc” a unui miliard de lei, din care 85% au fost alocați administrațiilor PNL, iar restul la administrațiile locale. Pe lângă acest lucru, deputatul îi mai transmite prim-ministrului demis că este personal responsabil pentru criza politică în care se află țara, răzbunându-se de fapt pe români, nu pe PSD.

Marius Damian mai vorbește despre partide și negocierile acestora: „Domnilor de la PNL, USR și UDMR, lăsați la o parte negocierile cu scopul de a vă asigura doar vouă poziția și puterea și nu vă mai bateți joc de un popor întreg! Ați furat viitorul acestei țări și în continuare jocurile voastre sunt mai presus de orice”.

Ultimul aspect al declarației este legat de președintele Iohannis. Cum arată, în opinia lui Damian, persoanele potrivite să conducă poporul român? „Nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, făcută de președintele Iohannis, ne arată în continuare sfidarea față de poporul român. Românii au nevoie de specialiști capabili și patrioți, care să le vadă nevoile și să vină cu soluții pertinente în rezolvarea lor și nu de oameni din aceleași partide care au dovedit timp de aproape 2 ani că nu sunt capabili să gestioneze situația gravă prin care trece țara noastră!”.