Marius Damian: „Mai puține accidente rutiere, mai multe vieți salvate!”

soferi bauti la volan
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Deputatul Marius Damian atrage atenția asupra accidentelor rutiere grave care au drept cauză conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor. PSD a inițiat o lege care să descurajeze șoferii inconștienți.

În perioada 2009 – 2020, în România au avut loc 3.218 accidente grave, iar 647 de oameni au murit din cauza șoferilor care au condus sub influența alcoolului. 13 accidente grave și 9 morți este bilanțul conducerii sub influența altor substanțe. 1.673 de accidente grave și 446 de morți este rezultatul conducerii fără permis.

România a ajuns să fie țara cu cele mai multe accidente din Europa Centrală și de Est. În 2022 figura cu cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din toată Uniunea Europeană, 85,1 persoane la 1 milion de locuitori își pierdeau viața pe șosele, conform Eurostat.

PSD a inițiat Legea Anastasia, promulgată pe data de 7 iulie 2023, iar conform acestei legi, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se va pedepsi cu închisoarea, fără ca instanța să poată dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere.

„O singură clipă de inconștiență ne poate costa viața noastră sau a altor persoane, iar din păcate pentru acest lucru nu mai putem face nimic, de aceea de fiecare dată dacă vedem pe cineva care dorește să urce la volanul mașinii chiar și după un singur pahar, mergând pe premisa că ce se poate întâmpla, haideți să îl oprim, fiecare gest al nostru și fiecare conștientizare poate salva o viață! Mai puține accidente rutiere, mai multe vieți salvate!”, spune deputatul Marius Damian.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/