Marius Damian: „Avem nevoie de mai multe doamne în politică, în instituțiile statului, în conducerea companiilor publice și private”

Parlamentul României a adoptat luni, 12 decembrie, declarația Parlamentului privind consolidarea egalității de șanse în România.

„În România, Agenția națională pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați trebuie să își facă datoria în acest domeniu, însă nu numai, fiindcă egalitatea de șanse dintre bărbați și femei trebuie să aibă loc în toate instituțiile publice, în toate companiile publice și private și desigur în întreaga societate românească, fiindcă doar așa ne putem dezvolta ca societate, prin educație și prin eliminarea tuturor formelor de discriminare.”, spune Marius Damian.

Strategia Comisiei Europene pentru Egalitate de Șanse va propune cote de gen, de reprezentare între femei și bărbați în companii prin directivă europeană, pe care și România va trebui să le transpună până în 2026.

Timp de secole întregi, femeile au fost restricționate și drepturile și libertățile le-au fost încălcate. Aceste obiceiuri care le-au poziționat pe femei ca fiind inferioare bărbatului au fost transmise din generație în generație și încă trebuie să luptăm pentru a combate astfel de mentalități și comportamente de violență împotriva femeilor și astăzi, este de părere deputatul cărășean.

„În România femeile și-au câștigat dreptul de a-și exercita opinia politica prin vot începând cu anul 1938, acest drept fiind stipulat prin Constituția Statului, care de fapt era doar o lege scrisă pe hârtie, pentru că în realitate femeile se loveau de aceleași bariere. După 8 ani, pe 15 iulie 1946, atât femeile cât și bărbații au primit drept la vot egal. Astăzi avem nevoie de mai multe doamne în politică, în instituțiile statului, în conducerea companiilor publice și private și acest lucru trebuie sprijinit prin promovarea accesului egal la șanse în domeniile profesionale, în pozițiile de conducere și deci eliminarea tuturor formelor de inegalitate.”, spune Damian.

PSD, în calitate de partid cu cel mai mare număr de femei parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, membri de partid, salută și susține aceste măsuri și această declarație, nu doar din punct de vedere legal, dar și din punct de vedere moral.