Marius Craina, opțiunea organizației PSD Timișoara pentru alegerile locale! Liderii locali îl susțin pe renumitul medic în lupta cu liberalul Nicolae Robu

Biroul Municipal al PSD Timișoara a optat în unanimitate să meargă pe mâna lui Marius Craina pentru alegerile locale din 2020. Astfel, managerul Spitalului Județean Timișoara va fi unul dintre principalii contracandidați ai lui Nicolae Robu la funcția de primar al capitalei Banatului. Florică Bîrsășteanu și Călin Dobra consideră că medicul timișorean este cel mai potrivit candidat din filiala timișoreană.

PSD merge, iată, tot pe mâna unui medic de renume în încercarea de a câștiga o miză importantă, Primăria Municipiului Timișoara, și mai ales, în lupta cu Nicolae Robu, liberal aflat la al doilea mandat consecutiv în prezent. În 2016, candidatul social-democraților a fost medicul Florică Bîrsășteanu, actualmente președinte PSD Timișoara. Medicul radiolog consideră că Marius Craina îl poate bate pe Robu la alegeri. Bîrsășteanu spune că principala diferență față de anul 2016, când el a pierdut alegerile, este că PSD îi va face campanie lui Craina din timp, pentru a câștiga electoratul de partea candidatului social-democrat. De altfel, PSD mizează în alegerile europarlamentare pe alt medic din Timiș: Bianca Gavriliță.


Liderul PSD Timișoara e convins că încă din campania pentru europarlamentare Craina poate apărea alături de alt medic, Bianca Gavriliță, în tandem. „Am toată convingerea că Marius Craina este candidatul potrivit. Mai ales după discursul său de la alegerile județene, când a fost aplaudat de toți colegii din partid. Am căzut de comun acord cu colegii din partid să facem o campanie asumată, din timp. Sigur, opțiunea trebuie să fie validată de organizațiile de conducere. Noi o avem pe Bianca Gavriliță pe o poziție semi-eligibilă, ca să îi spunem așa (n.r. locul 13 pe lista PSD pentru europarlamentare) și cred că cei doi pot face un tandem bun. Probabil validarea va veni după alegerile europarlamentare”, a declarat Bîrsășteanu pentru Express de Banat.

Duel între Nicolae Robu și Marius Craina în 2020?

Întrebat dacă se conturează o luptă Craina-Robu pentru funcția de primar, Bîrsășteanu e de părere că cei doi vor fi principalii candidați. „Probabil cei doi vor fi principalii candidați. Nu văd ce alți candidați renumiți să mai apară, decât dacă vor fi persoane care vor face compromisuri. Marius este un om cinstit, muncitor, ambițios”, a mai spus Bîrsășteanu.

Președintele PSD Timiș, Călin Dobra, consideră și el că duelul va fi între Robu și Craina. Dobra, care e și președintele Consiliului Județean Timiș, nu a fost prezent la Biroul Municipal Timișoara, întrucât este plecat la Praga. „Cu siguranță este cel mai potrivit candidat. Colaborez foarte bine cu Marius Craina din postura de manager al Spitalului Județean Timișoara. Avem 9 organizații locale în județ, acum nu pot fi prezent la toate. Este decizia Biroului Municipal Timișoara, o decizie asumată”, a declarat Dobra pentru Express de Banat. Liderul PSD Timiș consideră că momentan prioritare sunt alegerile europarlamentare.

Marius Craina este medic ginecolog și a condus, în trecut, Maternitatea Bega, din subordinea Spitalului Județean Timișoara. Are 54 de ani și este născut la Giarmata.

Sursă foto: Agerpres