Președintele PNL Timișoara a argumentat, în cadrul unei declarații de presă care a avut loc joi, susținerea Elenei Lasconi în turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică.
Declarația lui Marilen Pirtea vine după ce, miercuri seară, Biroul Permanent Național al PNL a luat decizia de susținere a Elenei Lasconi în turul al doilea al prezidențialelor.
„Partidele care dețin 65% din Parlamentul României, pro europene, au înțeles responsabilitatea pe care o au în fața acestui moment, de a duce România înspre est, spre Rusia, sau a o păstra în continuare pe traiectul transatlantic și european. Dincolo de diferențele doctrinare și ADN-urile politice a celor 4 partide, a predominat și a fost prioritară această gândire pentru țară de a nu duce România cu mulți ani în urmă. La alegerile de duminică, filiala PNL Timiș va susține cu tărie pe doamna Lasconi, lucru care va fi făcut atât la nivelul Timișoarei, cât și la nivelul primăriilor și a tuturor organizațiilor locale PNL din Timiș. Deja colaborăm cu membrii USR din Timișoara pe diferite evenimente punctuale pe care doresc să le organizeze. Pericolul alegerilor de duminică e foarte mare: după primul tur, deja am văzut o involuție a indicatorilor bursieri, ceea ce este un semnal de alarmă pentru dezvoltarea economică a țării, pentru investitorii străini, pentru antreprenorii din România și toate acestea duc la un raking de țară mai scăzut”, a declarat, joi, Marilen Pirtea, președintele PNL Timișoara.
Liberalul a mai afirmat că partidul pe care îl reprezintă a înțeles semnalul dat de români în primele două scrutinuri, însă aceștia trebuie să înțeleagă consecințele alegerii unui președinte pro rus. „Am înțeles nevoia de schimbare generată de votul din 24 noiembrie și din 1 decembrie, dar schimbarea nu trebuie făcută cu orice preț, ci o schimbare în bine, nu în rău. Oamenii trebuie să înțeleagă care ar fi consecințele unui președinte pro rus.” Pirtea a mai invocat, în context, pericole asupra pieței muncii și cea educațională.
„Piața muncii și piața educației sunt cele mai globalizate, în momentul acesta, cu o dinamică foarte mare, iar accesul tinerilor la experiențe educaționale, internaționale, europene și trans-atlantice va fi cu siguranță grefat de o astfel de prezență ca președinte al României a lui Călin Georgescu. Apropierea de Rusia ar bloca, până la urmă, aceste oportunități educaționale pentru tinerii studenți. (…) Fac apel la societatea civilă să înțeleagă pericolul prin care România trece și la care este expusă. Fac apel la românii din diaspora care înțeleg cel mai bine ce înseamnă o viață europeană pentru că au plecat nu pentru că a fost bine România ci pentru mai bine, acolo unde au mers, n-au decis să meargă spre Moscova sau spre alte zone, ci s-au dus spre zona europeană și spre vestul Europei”, a mai spus deputatul PNL.