Mariana Molnar: „În Herculane este nevoie de un bun gospodar, chiar dacă e femeie”

Mariana Molnar este candidatul PMP la Primăria Băile Herculane, o persoană incomodă care, de-a lungul timpului, a impus respect din partea nu doar a colegilor de partid, ci și a oponenților politici. Mai mult de atât, nu s-a dat la o parte când a fost vorba să-și arate nemulțumirea chiar și față de colegii săi, dovadă fiind și faptul că, la începutul acestui an, a părăsit partidul din care făcea parte, PNL.

Mariana Molnar spune că nemulțumirea față de situația în care se află stațiunea nu este doar una personală. Atât cetățenii orașului, cât și turiștii văd că lucrurile nu se schimbă deloc în bine, deși au trecut 30 de ani de la Revoluție. Dimpotrivă. Speranța pe care și-o pusese în actualul primar, Cristian Miclău, a dispărut în timp, deși mulți vedeau în el un tânăr dornic să facă treabă bună în mandatul său.

La capitolul privind nemulțumirile acumulate în timp, Molnar a dat un exemplu mărunt, dar sugestiv pentru ceea ce este astăzi Băile Herculane.

„Am să dau un exemplu minor, pe care tot l-am repetat, dar spune foarte mult despre oraș și despre primarii celor 12 ani. Există o balustradă de fier acolo, lângă blocul social, și care în 12 ani a fost vopsită o singură dată. În 12 ani de zile să nu vopsești o balustradă și să rămână pe aceeași culoare a partidului respectiv de atunci, mai exact a lui Oprescu, mi se pare strigător la cer. Asta spune multe despre oamenii de la conducere. Mă deranjează tot ce nu e în regulă. Nu pot spune că mă deranjează lucrurile bune, mă deranjează ce nu e în regulă. De la intrare în stațiune. N-am putut implementa un pod pentru intrare, nu am putut îndrepta un stâlp înclinat, asta e. Mergem mai departe. Nu am putut vorbi cu cetățenii să avem o intrare civilizată, orice înseamnă lucruri de bun simț, nu vorbim de megaproiecte”, spune candidata PMP.

În ciuda pesimismului afișat de unii, Mariana Molnar este convinsă că o femeie-primar poate fi soluția și varianta optimă pentru cea mai veche stațiune balneară din România!

„Am 1.000 de idei și probleme ridicate de concetățenii mei și de turiștii ce ajung în stațiune. Este nevoie de un bun gospodar și de un om care să vadă și să simtă altfel decât cei care au condus primăria până acum. Vreau să spun că, dacă la mine acasă am lucrurile puse la punct, vreau să se întâmple același lucru la primărie. Herculanele duce lipsa unei cosmetizări, pentru că turistul când vine nu trebuie să aibă nemulțumiri și întrebări. Când mergem în vacanță trebuie să simți o atmosferă, nu să te întrebi de ce clădirea aia e așa sau așa. Cred că e nevoie de gospodar, chiar dacă e femeie”, concluzionează candidata PMP.

(E)