Marian Pană: „Singura lui şansă este să-şi schimbe atitudinea”

Metalul a ajuns în partea superioară a clasamentului Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, dar nu toate lucrurile merg bine în Valea Domanului.

Galeria a reluat la meciul cu FC Bihor scandările împotriva lui Carol Gurgu, reprezentantul municipalităţii la noul club de fotbal al oraşului, însă cu adevărat importante se pot dovedi tensiunile din vestiar. Unul dintre cei doi jucători care au evoluat anul trecut pentru FCM 2012 Reşiţa şi care şi-au făcut cu greu loc în actualul lot al rosso-nerilor a fost doar spectator la partida cu orădenii. Laurenţiu Breşneni nu pare să fie pe placul patronului Cătălin Rufă, în primul rând pentru că ar fi prea în vârstă pentru ceea ce se doreşte astăzi în Valea Domanului, şi anume, construirea unei echipe care să facă performanţă. Antrenorul Marian Pană a încercat să lămurească pentru expressdebanat.ro situaţia reşiţeanului. „Am avut o discuţie cu el şi l-am rugat să-şi schimbe atitudinea, pentru că eu am preluat echipa după meciul de la Craiova, în care el n-a jucat. Era normal să nu mai schimb echipa, eu nu am nicio vină că el nu a jucat la Craiova. Nu am făcut eu echipa. El nu s-a mai pregătit normal, nu a mai intrat în programul echipei. Eu i-am spus că voi încerca să-l reintegrez în echipă, dar trebuie să-şi schimbe atitudinea. Nu a venit pregătit de cantonament, a venit fără trening, spunând că nu ştia că e în lot, nu avea nici ghete. Astea sunt copilării ce face el. Eu vreau să-i dau şansa să joace. Băiatul mi-a explicat, am vorbit cu el, i-am spus că-i dau şansa să joace”, a explicat tehnicianul.

Breşneni nu se mai simte dorit la echipă şi e foarte probabil ca acesta să se despartă de gruparea din Valea Domanului. Pană spune că totul depinde doar de jucător. „Am făcut cu o zi înainte de meci o plimbare, eram 18 inşi acolo, el era cu 25 de metri în urmă. Dacă el înţelege, va intra în echipă. I-am promis că vorbesc cu patronul, dar singura lui şansă este să-şi schimbe atitudinea. A recunoscut şi el că nu are o atitudine normală. Contez pe el în condiţiile în care se schimbă”, a mai spus Marian Pană.
Staicu s-a aflat şi el cam în aceeaşi situaţie. Dacă iniţial i s-a comunicat să-şi caute echipă, la insistenţele lui Alex Pelici acesta a revenit în lot, iar acum e principalul marcator al echipei. Rufă nu l-ar fi vrut nici pe Staicu, şi insistenţele lui Pelici nu ar fi făcut altceva decât să grăbească plecarea sa de la Reşiţa.