“Răul este cauzat de hoţia guvernanţilor!”

Protestele spontane din capitală şi din mai toate marile oraşe ale ţării la adresa preşedintelui Traian Băsescu sunt, în opinia lui Marian Apostol, preşedintele „Cartel ALFA” Caraş-Severin, o consecință a desființării mecanismelor de dialog social de către actuala putere.

Discreditarea sindicatelor de către actuala putere a distrus sentimentul de reprezentare a cetățenilor, aceștia riscând acum rezolvarea pe cont propriu a problemelor care-i apasă. Cel puţin aşa crede Apostol, care spune că avertismentele organizațiilor sindicale și chemările la manifestații de protest cu ocazia legii unice de salarizare, a legii dialogului social și a modificărilor la Codul Muncii s-au izbit la avea vreme de indiferența salariaților, numai că, acum, românii au ajuns la limita răbdării şi încep să iasă în stradă.

“Recomand tuturor membrilor de sindicat afiliaţi la confederaţia Cartel ALFA să manifeste solidaritate cu toţi românii care, în aceste zile, protestează împotriva Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. O bună perioadă de timp, guvernanţii şi preşedintele Băsescu au reuşit să ne otravească sufletele sădind neîncrederea în mijlocul nostru şi punându-ne unii împotriva altora. Trebuie să dovedim că am înţeles un lucru esenţial. Răul nu este cauzat de “huzurul” românilor, ci de hoţia şi nemernicia guvernanţilor. Acestea trebuie şi pot fi sancţionate în mod paşnic. Este timpul să o facem!”, a declarat Marian Apostol.