Marian Apostol, actualul director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, aduce acuzații grave Consiliului Județean Caraș-Severin cu privire la modul în care s-a comportat ca și chiriaș al Casei de Cultură a Sindicatelor.
Frustrarea actualului director vine la finalul Festivalului „Scena ca o stradă”, festival la care Casa de Cultură a Sindicatelor a avut statutul de partener, dar care a fost, practic, ignorat în manifestările publice, chiar dacă o mare parte dintre spectacole s-au desfășurat chiar pe scena aceasteia. „La organizarea festivalului, Casa de Cultură a participat ca și partener! Un parteneriat foarte discret, sau chiar deloc menționat, în ciuda faptului că am făcut foarte multe eforturi ca să poată avea loc în condiții cât de cât rezonabile”, scrie Marian Apostol, într-o amplă postare pe Facebook.
Apostol acuză de indiferență și dezinteres Consiliul Județean Caraş-Severin pentru perioada cât Palatul Cultural era în renovare, iar Teatrul de Vest era găzduit, ca și chiriaș, de către Casa de Cultură a Sindicatelor. „Știu că nu a fost prea cald în timpul spectacolelor, centrala montată înainte cu câțiva ani de către Teatrul G A Petculescu Reșița, cheltuială bugetată de Consiliul Județean și amortizată prin scutirea de chirie către Casa de Cultură, și-a dovedit limitele în privința randamentului. Dar… nici nu-i puteam pretinde mai mult având în vedere că cei aflați în conducerea Teatrului, la vremea respectivă, și-au bătut joc de investiție, montând în toată sala de spectacole 4 calorifere de tabla, 2 la scena, zero calorifere la balcon şi două în foaier, racordate între ele cu țevi henco, pe la îmbinările cărora se pierde în permanență din presiune. Probabil că doar atât au mai putut, după vânzarea la fier vechi a caloriferelor de fontă existente anterior. În plus mai existau și perspectivele încălzirii globale, care din păcate ne-a trădat în aceste zile”, scrie Marian Apostol cu năduf.
Dar nu este singurul episod pe care-l evocă pentru a sublinia și a arăta indolența cu care chiriașul Consiliul Județean a tratat Casa de Cultură a Sindicatelor. „Știu de asemenea că picăturile de apă ce se preling prin tavanul foaierului, afectând casetările din gips ce îl ornamentează, nu reprezintă cea mai potrivită imagine. Numai că… asta se întâmplă deoarece meșterii aduși de Teatru, pentru a izola balconul aflat deasupra foaierului, au plecat după ce au spart vechea izolație pentru a pune alta noua. Din păcate neînțelegerile acestora cu cei din conducerea Teatrului și a Consiliului Județean au avut ca efect intervenția doar pe o treime din suprafață, fapt ce a determinat ulterior infiltrarea apei și imaginea deplorabilă a fațadei, a foaierului și a celor doua ghișee pentru vânzarea de bilete. Cam la asta s-au redus toate intervențiile teatrului, patronat de Consiliul Județean, în administrarea unui spațiu pe care l-a folosit zeci de ani, fără să plătească chirie”, mai scrie directorul cu obidă.
„Vă cer scuze pentru disconfortul simțit în timpul spectacolelor, şi vă mai cer scuze pentru că din motive care ar putea fi depășite ușor, prin dialog, Reșița nu reușește să vă ofere o sală care să reprezinte o motivație suplimentară pentru prezența la spectacole”, transmite Marian Apostol celor care au făcut efortul și au venit să vadă piesele din Festival.