Marcel Vela va fi iar ministru! Garanții de la Ludovic Orban, povești de la Rareș Bogdan!

untitled design set 970x90 px

Președintelui PNL Caraș-Severin i s-a promis că ca reveni în Guvernului României dacă Ludovic Orban câștigă șefia partidului și, inevitabil, Guvernul Cîțu e demis. În celălalt scenariu, lui Marcel Vela i se oferă mai degrabă speranțe decât certitudini.

De rezultatul alegerilor interne din PNL, care au loc sâmbătă, depinde și soarta mai multor politicieni din Banatul Montan. În primul rând, cea a senatorului Marcel Vela. „Este ministrul cu care am lucrat cel mai îndeaproape, cu care am colaborat cel mai mult. MAI a avut un rol crucial în perioada pandemiei și am avut o colaborare excelentă cu Marcel Vela. Cu siguranță îl veți vedea într-un viitor guvern!”, a declarat Ludovic Orban pentru expressdebanat.ro.

Liderul liberal a mai spus ceva important legat de politicianul cărășean: „Am avut o negociere la sfârșitul sesiunii trecute. Practic, cei care îl susțin pe Cîțu și care au pus presiuni uriașe, nu au respectat înțelegerea pe care am avut-o. Înțelegerea a fost ca Marcel Vela să fie vicepreședinte al Senatului, înțelegere care nu a mai fost respectată! Domnul Vela conduce o filială performantă, care tot timpul s-a aflat în top 10 la toate alegerile, beneficiază de o încredere foarte mare și era bine pentru PNL să-l aibă vicepreședinte al Senatului!”

Cuvinte laudative la adresa lui Vela a rostit însă și Rareș Bogdan, una dintre portavocile premierului Florin Cîțu. Au părut însă mai degrabă povești. Întrebat de Express de Banat de ce Marcel Vela nu face parte din Guvernul Cîțu dacă a fost un ministru atât de bun, așa cum îl catalogase, europarlamentarul a spus: „Pentru că, din păcate, nu mai avem 18 ministere ale PNL, avem doar 9 și din cele 9 s-a discutat ca Lucian Bode, care a fost ministrul Transporturilor și a fost unul foarte bun, să fie acum la Interne. Într-un partid politic trebuie să rotești oamenii.”

Și totuși, dacă ai un ministru de Interne care a gestionat atât de bine pandemia de coronavirus, de ce să nu continui cu el și să experimentezi cu altul care ar fi performat și el, dar la Transporturi?! Ne-a explicat tot Rareș Bogdan: „Marcel Vela are încă o viață lungă în PNL și PNL încă este la guvernare și va rămâne. Este un partid extrem de important pe scena politică românească și, dacă ne uităm în istoria noastră recentă, cel puțin în perioada interbelică, vom vedea oameni care au ocupat 2-3 ministere, nu același minister și la intervale diferite, în diverse momente ale guvernării.”

Deși e evident pentru toată lumea că votul său merge spre Ludovic Orban, liderul PNL Caraș-Severin a ieșit elegant din lupta internă pentru șefia PNL. „După 6 decembrie s-a făcut și o analiză electorală a rezultatelor obținute de PNL. În zona de Sud-Vest a României, doar filiala Caraș-Severin a avut un scor bun, a fost în primele zece. Celelalte, Timiș, Arad, Hunedoara, au fost sub media pe țară. Acele filiale sau regiuni care au participat cu rezultate electorale foarte bune trebuiau să obțină un minister. Discutăm în contextul în care regiunea Ardealului a pierdut un ministru extraordinar, Marcel Boloș, la Fonduri Europene, și Transporturile, unde Lucian Bode a făcut lucruri deosebite. Regiunea respectivă era în punctul de a pierde doi miniștri, participând la coșul electoral cu un număr foarte mare de voturi. Cred că opțiunea politică a fost corectă. Eu nu m-am dus la București pentru vreo funcție. Cea mai mare funcție pe care o am este cea de parlamentar.”, a comentat Marcel Vela.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/