Marcel Vela, mesaj la 147 de ani de la înființarea PNL: „Este o datorie de onoare de a rămâne fideli principiilor”

Partidul Național Liberal împlinește astăzi 147 de ani de la înființare. Senatorul Marcel Vela a transmis cu acest prilej un mesaj de care consideră că trebuie să țină cont toți membrii PNL.

„Adevărata democraţie înseamnă cârmuirea poporului prin sine însuşi. Căutaţi şi îndemnul şi puterea de a înfăptui în voi, şi numai în voi înşivă! Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi”, este legământul de credință al premierului Marii Uniri, I. C. Brătianu. Cu aceste cuvinte a ales senatorul Marcel Vela să își înceapă mesajul dedicat unui moment atât de important pentru Partidul Național Liberal.

„Astăzi, la aniversarea celor 147 de ani ai partidului căruia i-am scris și eu partea mea de poveste, consider că îndemnul seniorului liberal este mai actual ca oricând, pentru mine și pentru camarazii mei. Încrederea se câștigă cu greu și se pierde foarte ușor, dar în politică este o datorie de onoare de a rămâne fideli principiilor care au călăuzit un secol și jumătate ideologia celui mai titrat partid din România care s-a fondat oficial la 24 mai 1875, când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A. G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.”, spune Marcel Vela.

Liderul PNL Caraș-Severin consideră că originile mișcării liberale trebuie însă căutate cu mult mai devreme, în perioada pașoptistă, momentul 1875 constituind doar instituționalizarea și coagularea unor grupări care existau deja pe scena politică. Iar după 1866 liberalii au jucat practic rolul principal în procesul de modernizare a României, consideră parlamentarul cărășean.

„Ca președinte al PNL Caraș-Severin, transmit colegilor mei, alegătorilor noștri și tuturor românilor gândurile cele mai frumoase în virtutea celui mai profund angajament că povestea PNL va merge mai departe cu credința că «Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplății»”, concluzionează Marcel Vela.