Marcel Vela, despre Torma și Moldova Nouă: „Respect legea și aștept să se pronunțe magistrații”

Profitând de participarea online la învestirea lui Romeo Dunca în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, ministrul de Interne, Marcel Vela, a organizat o videoconferință de presă pe problemele din județ de interes major.

La întrebarea legată de lucrurile ciudate de la Moldova Nouă, acolo unde se joacă soarta primarului Adrian Torma precum alba-neagra la colț de stradă, președintele PNL Caraș-Severin a precizat că nu este specialist în lucruri ciudate demne de Twin Peaks, dar a acceptat o întrebare concisă despre acest subiect fierbinte precum un cartof copt în spuza vetrei.

„Avem sau nu avem primar și Consiliu Local la Moldova Nouă?” Aceasta a fost întrebarea, iar răspunsul lui Vela a fost unul mai mult decât lapidar, aproape expeditiv: „Din punctul meu de vedere, respect legea și aștept să se pronunțe magistrații, neputând să spun eu una sau alta, având în vedere că nu s-a finalizat procedura juridică”.

Vela nu a vrut să anticipeze că de la 1 noiembrie Moldova Nouă nu va avea nici primar, nici vice și nici măcar Consiliu Local. Până la pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, Primăria va fi condusă de secretarul instituției.