Încă un pas a fost făcut pentru reabilitarea ambulatoriului spitalului din Caransebeș. Proiectul proaspăt lansat a avut o traiectorie dificilă, cu multe bețe în roate.
Lansarea oficială a proiectului ce va transforma ambulatoriul de radiologie al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș într-unul demn de o țară europeană a avut loc astăzi, la Primăria Caransebeșului. Traseul parcurs de proiect, inițiat în 2010, a fost unul dificil, adeseori fiind amenințat că se va renunța. „Am vrut să renunț la acest proiect în 2011, din cauza vechii guvernări. A fost boicotat și amânat de nenumărate ori din 2010, dar de anul trecut a primit un curs firesc și, iată, astăzi avem bucuria de a-l lansa”, a precizat Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș.
Chiar și cu greutățile întâmpinate, importanța și necesitatea implementării proiectului au fost în final observate de toată lumea și astfel acesta a primit undă verde. Așadar, în 12 luni de zile, ambulatoriul din Caransebeș va beneficia de tehnică de ultimă generație, cu RMN, radiologie digitală și alte aparate moderne, în total fiind un număr de 13 echipamente medicale achiziționate ce vor oferi șase noi servicii medicale. Spitalul a obținut o finanțare atât de mare, de peste 20 de milioane de lei, tocmai pentru că de serviciile medicale oferite în ambulatoriu se folosesc pacienți din toată zona de vest, și nu numai. „Discutăm despre o investiție care va schimba în bine tot Banatul Montan. Celor 198 de localități care beneficiază de serviciile acestui spital li s-au alăturat pacienți chiar și din județele limitrofe. Accesarea acestui fond important a fost pentru sănătatea bănățenilor”, a mai adăugat Marcel Vela.