Marcel Răducanu și Nelu Popa vor un CSM Reșița de top

marcel răducanu scoala fotbal
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Antrenori de elită, infrastructură modernă, academie performantă, asta își propune să facă la Reșița, Marcel Răducanu, legenda fotbalului românesc, împreună cu Nelu Popa.

„La Reșița e ceva de vis”, sunt cuvintele legendarului Marcel Răducanu care a revenit în orașul de pe Bârzava tocmai pentru a lansa produsul vedetă: berea artizanală by Marcel Răducanu, dar și pentru a pune țara la bătaie împreună cu edilul orașului. Mai exact, este vorba despre un mega plan ce vizează dezvoltarea CSM Reșița.

„Am debutat pentru prima oară în 1973, în primul meu meci cu Steaua-Reșița, unde Reșița ne-a și bătut, în prima ligă. Reșița a câștigat cu 2-0. De atunci sufletul mi-a rămas aici, și acum, după atât de mulți ani sunt extrem de bucuros să revin și să ajut la consolidarea echipei CSM. 

”Aici sunt niște oameni adevărați, niște prieteni, cum m-au primit aici ca nici în alt loc.”

Sunt așa bucuros când vin aici. Nu prea vin des, pentru că am acolo școala unde trebuie să fiu tot timpul prezent, dar când vin la Reșița mă simt așa de bine. Și, da, mai ales cum m-a primit lumea aici, la Reșița, e ceva de vis. 

Marcel Răducanu este optimist la ideea că va construi un viitor excelent pentru fotbalul reșițean, împreună cu bunul prieten Gheorghiță Lăpădat și evident cu ajutorul necondiționat oferit de Nelu Popa, care a promis că va merge la Dortmund pentru a discuta despre cum se poate face o academie adevărată și ce ar putea să realizeze pentru CSM Reșița.

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

Fostul fotbalist a plecat din oraș cu planuri mari, cu idei care ar putea propulsa fotbalul reșițean la un alt nivel. „Vreau să facem ceva profesional, de la infrastructură, la antrenori de top, asta dacă vrei să faci o academie mare, cu 200 și ceva de copii. Nu este ușor să facem o academie, trebuie un centru, un internat, o instrucție adevărată, așa cum era pe vremea mea, când printre disciplinele predate se număra chiar și pedagogia și psihologia. Dacă fac pasul acesta, trebuie să fie ceva serios. Eu sunt deschis spre orice, mai ales dacă vrem să schimbam ceva în fotbalul românesc.”, declară pentru Express de Banat, Marcel Răducanu, prin mâna căruia au trecut peste 6000 de copii și din care s-au ridicat și campioni mondiali, la școala acestuia de la Dortmund, prima școală de fotbal a unui român, în istoria Germaniei.

„Îți trebuie antrenori serioși care ajută fotbalul. Și infrastructură, dar neapărat dragostea asta, plăcerea de a juca fotbal!”

Antrenorii trebuie să dea mentalitate de învingător, mai spune Marcel Răducanu. „Sunt multe chestii care le poți insufla copiilor. Eu fac asta de 30 de ani. Vă dați seama, dacă nu făceam asta într-o țară străină, ca străin, să am în școală… Nu este ca aici. Eu fac antrenamente cu tineri care sunt nu așa de talentați, care nu prea joacă la echipe mari și care vor să învețe ceva ca să ajungă și ei măcar titulari. Și atunci asta este o muncă grea. Mi-ar fi și mie ușor să iau pe cei mai buni, le arăt câte ceva și gata, încep să-i vând. Nu pot să vând, nu am voie să vând, deci eu fac numai meditații. Deci, eu am cel mai frumos job pe care îl poate avea cineva. Pe mine nu mă dă nimeni afară.”

Marcel Răducanul a ținut să sublinieze și diferența dintre România și Germania, acolo unde sunt peste două sute de centre de excelență, comparativ cu cele câteva de la noi din țară. „Acolo este o fabrică de fotbaliști, iar în România nu putem să vorbim despre o astfel de fabrică. Pentru că aici, ce auzim mai mult de pe la televizor, vorbesc din punctul de vedere al omului care este doar un simplu spectator, ce urmărește știrile, auzim mai mult de transferuri, auzim mai mult de ce bolid are fotbalistul x, ce vacanțe a făcut, etc. Nu auzim vorbindu-se de performanță la nivel de fotbal. ”, conchide legendarul fotbalist.

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/