Mândria Banatului va fi premiată astăzi în cadrul Galei Excelenței!

Artiștii care s-au afirmat anul acesta în orașul de pe Bega, precum și elevii care au obținut nota din doua cifre la bacalaureat, dar și cei care au făcut performanță la olimpiadele internaționale, vor fi laureați astăzi cum se cuvine, la Timișoara.

În cadrul galei se vor decerna  premii artilştilor merituoşi, dar şi personalului de specialitate artistică cu contribuţii substanţiale la producţiile artistice realizate în anul 2019, pe baza propunerilor înaintate Primăriei Timişoara  de către instituţiile de cultură timişorene: Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, Opera Română Timişoara, Teatrul Maghiar  de Stat ,„Csiky Gergely”, Teatrul German de Stat, Filarmonica, „Banatul” şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

De asemenea, au fost nominalizaţi artişti din domeniul artelor vizuale de Uniunea Artiştilor Plastici din Timişoara.

Gala Excelenţei Timişorene îşi va derula etapa finală mâine, 18 decembrie, începând cu ora 18.00, pe scena Operei  Române din Timişoara

Aşadar, nu mai puţin de 34 de artişti vor primi premii de excelenţă din partea Primăriei Timişoara, constând în premii în bani şi diplome.

1000x100 casa brutarului

Tot astăzi, vor fi premiaţi zece elevi ce au obţinut media zece la bacalaureat şi doi olimpici internaţionali, împreună cu profesorii lor coordonatori, în baza situaţiei trimisă de  Inspectoratul Şcolar Timiş.

Este de menționat faptul că în cadrul etapelor anterioare derulate în perioada 15 noiembrie – 10 decembrie au mai fost premiaţi de Primăria Timişoara în acest an 605 elevi cu media zece în anul şcolar 2018- 2019, 36 de studenţi, doi cercetători şi patru scriitori.

Alături de un cvartet format din muzicieni ai Operei Române, care va susţine un miniconcert, timișorenii sunt așteptați să-i răsplătiească cu aplauze pe laureaţii anului 2019!