Mâncare preparată în praf și pânze de păianjeni! Comisarii de la Protecția Consumatorului au rezolvat situația

mancare mizerie

Atenție la ce cumpărați de mâncare! Agenții din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au dat amenzi de mii de lei pentru mâncarea ținută în mizerie.

Echipele CJPC din Caraș-Severin  au constatat că la două unități din zona Gastro s-au încălcat grav reguli de igienă. Unitățile verificate se află în incinta a două supermarketuri din Reșița. Preparatele culinare și semipreparate erau lăsate în vitrinele calde murdare. Urme de rugină, rupturi și resturi de alimente pline de praf sunt neregulile constatate. Murdăria nu se oprește la vitrine! Mâncarea din bucătării nu avea etichete din care să reiasă dacă au expirat sau nu. Să nu mai spunem că în camera frigorifică au găsit pânze de păianjen la ventilatoare și resturi alimentare…

Comisarii au aplicat trei sancțiuni în valoare totală de 15.000 de lei. Pe lângă amenzi, s-a dispus oprirea definitivă a comercializării sau utilizării unei cantități de 50 kg de produse finite în valoare de 1500 de lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, a comercializării preparatelor culinare/semipreparatelor, precum și a fabricației de preparate culinare până la remedierea problemelor identificate.