Managerul Spitalului Orășenesc Oravița, trei ani de incompatibilitate

Mircea Popescu, directorul interimar al unității medicale de pe Valea Carașului, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Managerul spitalului din Oravița a fost găsit incompatibil de ANI. Reprezentanții Agenției susțin că Mircea Popescu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 decembrie 2020 – 18 septembrie 2023, întrucât a exercitat simultan cu funcția de Manager interimar al Spitalului Orășenesc Oravița și funcția de Consilier local în cadrul C.L. al Com. Lupac, jud. Caraș Severin, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”.

Contactat de expressdebanat.ro, Popescu a declarat că nu cunoaște detalii despre cercetarea ANI și că nu mai este consilier local la Lupac: „Habar nu am despre ce spune ANI. Nu, nu mai sunt consilier local la Lupac”.

gif card de energie dacus 1000x100

Inspectorii de integritate nici nu spun că Mircea Popescu s-ar afla în stare de incompatibilitate astăzi. Ei precizează foarte clar, este vorba de perioada cuprinsă între 16 decembrie 2020 – 18 septembrie 2023. Un caz clasic și evident de incompatibilitate între funcția de consilier local și cea de manager de spital. Popescu poate ataca raportul și decizia ANI în instanță.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/