Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgențe din Caransebeș s-a reunit luni în noua formulă cu managerul Adrian Cican și cu Mihai Minea ca reprezentant al primarului Felix Borcean. Mihai Minea l-a înlocuit pe Filip Strejariu în urma unei decizii a primarului, decizie contestată de compartimentul juridic pe motiv că ar fi trebuit să fie aprobată și de Consiliul Local al municipiului Caransebeș.
Ședința a fost deosebit de importantă, au fost dezbătute toate punctele de pe ordinea de zi, multe dintre ele, proiecte de investiții implementate de executivul spitalului, au fost aduse la cunoștința membrilor Consiliului de Administrație, iar ceea ce ține de modificări la organigrama și statul de funcții al unității medicale vor fi supuse aprobării Consiliului Local în ședința de miercuri, 4 decembrie, ne-a precizat Adrian Cican, managerul spitalului.
„S-a luat la cunoștință înființarea Ambulatoriului și tot ceea ce înseamnă acest proiect de la reabilitarea spațiilor, până la desfășurarea activității de compartimente, apoi s-a discutat despre investiția pe 7 ani într-o nouă și performantă stație de oxigen. De fapt, noi vom primi această stație de la firma specializată, o vom avea în chirie pe 7 ani, la care vom plăti lunar o sumă de 3.400 de euro plus TVA, iar după 7 ani intră în proprietatea noastră. Este de fapt o reducere la jumătate a cheltuielilor pe care le avem acum cu stația veche de oxigen. La fel se va întâmpla și cu investiția în sistemul de supraveghere video și control acces, dar și cu centrala telefonică digitală nouă, toate achiziționate de la Telekom pe 5 ani, la o sumă de aproape 200.000 de euro, la care se va achita de asemenea o chirie lunară de 3.300 de euro”, ne-a declarat managerul Adrian Cican.
Șeful unității medicale a pus la dispoziția membrilor Consiliului de Administrație și raportul de evaluare a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, care conține o analiză financiar-contabilă, medicală și administrativă a unității sanitare. Din acest raport reiese că în ultimii 10 ani Consiliile de Administrație ale spitalului nu au luat nicio măsură pentru a realiza obiective generatoare de venituri, iar managerii din ultimii 4 ani ai spitalului au generat datorii fabuloase de la 2,3 milioane de lei, la 11 milioane de lei, adică cu 500% mai mari decât la începutul anului 2016.