Management centralizat pentru eliminarea actului medical jignitor și inuman din spitalele cărășene!

dumbrava adrian

Adrian Dumbravă, care a jucat un rol determinant în construirea singurului spital de stat în România din 1989 încoace, are tratament și pentru bolnăviciosul sistem public de sănătate din Caraș-Severin! Dar nu-l ascultă nimeni!

Spitalele din Reșița și Caransebeș sunt pline de datorii. Serviciile medicale nu sunt dintre cele mai bune. Rănile sunt greu de vindecat cu actualul tratament. Se pansează în fiecare lună, dar hemoragia e imposibil de oprit dacă nu se taie în carne vie. Sunt însă prea mulți care sug cu sete din bugetele celor două unități spitalicești. „Reșița e în aceeași situație, poate chiar mai gravă decât a noastră, pentru că nu avem o strategie județeană. Oamenii nu stau la masă și nu au o viziune asupra acestui fenomen. Eu de când am venit am vorbit cu toți să stăm la aceeași masă, cu prefectul, cu președintele Consiliului Județean. Am toate studiile de piață făcute din sectorul privat, le servesc pe tavă ca să le prezinte ei public, să ia toate laudele alea politice. Nu mă interesează pe mine. Hai să stăm de vorbă, hai să facem o dezvoltare. Spitalul Județean Reșița ar trebui să fie centru, noi ar trebui să fim niște sateliți, spitalele celelalte din județ. De anul, trecut din aprilie, de când sunt eu manager la Caransebeș, am avut nenumărate discuții, dar nu am făcut nici măcar o întâlnire la nivel de județ, lărgită, cu primarii, managerii de spitale, cu Casa de Asigurări.”, a spus Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, pentru expressdebanat.ro.

Sistemul public de sănătate din Caraș-Severin are nevoie de o strategie în primul rând, de o organizare care să elimine cheltuielile nejustificate și de creșterea gradului de complexitate pentru intervențiile făcute, astfel încât în Reșița sau Caransebeș să nu se mai elibereze cu atâta lejeritate bilete de trimitere către Timișoara. „Actul medical medical e făcut în condiții precare, chiar jignitoare, chiar inumane câteodată. Secția de psihiatrie de la noi, spre exemplu, nu are ce să caute, după toate normativele, în blocul mare, unde sunt toate celelalte secții, ea trebuie să fie separat. Poate fi mutată în altă parte. Trebuie să fie o colaborare, o discuție și pe numărul de paturi. Un pat îți aduce cheltuială de multe ori inutilă. Eu dacă mă duc mâine la Ministerul Sănătății și le spun vreau să renunț la 50 de paturi sau la 80 de paturi oamenii ăia mă primesc cu brațele deschise pentru că îndeplinesc niște norme europene. E o pierdere pentru județ, e clar, dar dacă noi nu stăm de vorbă… Poate le transfer la Reșița, dacă are nevoie, dau niște paturi la Oravița, la Oțelu Roșu, așa ar trebui să fie. Eu nu știu dacă la Consiliul Județean există un departament care să se ocupe de sănătate. Nu știu dacă are un consilier pe sănătate. Eu nu îl cunosc pe omul ăsta dacă el există.”, a adăugat Dumbravă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/