Mamografii gratuite la Timișoara, realizate de medicii Spitalului Municipal

Mamografi la Timisoara
untitled design set 970x90 px

La Spitalul Municipal din Timișoara continuă campania de informare cu privire la metodele de screening ale cancerului de sân. Femeile au posibilitatea să își facă o mamografie gratuită. 

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an, aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor se risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11,43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa apar la femei cu vârsta sub 44 de ani; 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor – la femeile peste această vârstă.

Spitalul Municipal din Timișoara continuă campania, în 4 noiembrie, în cadrul magazinului Jumbo din Timișoara (strada Aeroportului 86, Ghiroda), propunându-și astfel să crească gradul de conștientizare în rândul populației cu privire la cancerul de sân și să atragă atenția că efectuarea din timp a unei investigații de screening ajută la diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni, permite tratamentul eficient, contribuind astfel la salvarea vieții și reintegrarea în familie și societate.

publicitate ziar expresb 1000x100

Cele interesate să se programeze la o mamografie în cadrul Spitalului Municipal din Timișoara au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606 sau adresa de e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Campania are loc în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/