Majoritatea din Consiliul Județean, tot mai puternică! Grupul PNL, tot mai subțire!

dunca ene
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Liberalii îngroașă rândurile în tabăra PSD. Încă un consilier județean PNL a făcut pasul spre stânga după ce a ajuns la concluzia că în dreapta lupta nu este orientată neapărat spre cetățean. 

După trei ani în care luptele din Consiliul Județean au fost mai degrabă unele politice, nu unele pentru a face cât mai multe lucruri în folosul cărășenilor, numărul aleșilor PNL care părăsesc barca a ajuns la trei. De ieri, încă un consilier județean s-a alăturat gândirii social-democrate, pe care o vede mai apropiată de cetățean, pe când în PNL resimte o tensiune căreia nu i-a mai făcut față. Este vorba despre Camelia Ene, cea care îi reprezintă pe locuitorii din Valea Carașului. Începând cu ședința de ieri, reprezentanta PNL a votat diferit de colegii săi, fiind pe aceeași lungime de undă cu social-democrații.

„E o situație tensionată. Ce ați văzut a fost modul meu de a susține tot ce este pentru cetățeni și am încercat cât s-a putut de mult să fiu imparțială până acum. Dar… nu se poate. Ajungi la un moment dat într-un punct în care ești ca într-o intersecție.”, a declarat Camelia Ene pentru Express de Banat.

camelia ene

Cel care i-a fost alături Cameliei Ene, așa cum le-a fost și celorlalți doi consilieri PNL care au ales până la urmă tabăra PSD (Viorel Bașag și Bogdan Miloș), este Ionuț Popovici, vicepreședinte PSD, care a amintit că în curând se împlinesc trei ani de când Romeo Dunca a preluat conducerea Consiliului Județean, iar în acest timp a reușit să intre în conflict cu toată lumea, inclusiv cu unii dintre colegii săi de partid.

„Alături de mine sunt doamna Ene, domnul Bașag și domnul Miloș care i-au dat un cec în alb președintelui Consiliului Județean pe care el l-a mototolit și l-a aruncat la coșul de gunoi. Acești oameni au fost aleși și nu fac altceva decât să reprezinte cu cinste pe acei oameni care i-au ales și să respecte un jurământ pe care l-au depus la începutul mandatului. Votul lor este pentru oamenii care i-au trimis în Consiliul Județean, pentru Valea Carașului, pentru Drumul Județean 571, pentru turismul din zonă, este un vot pentru comunitate. Au depășit chiar și bariera politică pentru că așa cum a funcționat Consiliul Județean până acum nu s-a mai putut. Mă bucur că au luat o decizie înțeleaptă și mă bucur că au ales să consolideze o majoritate care de acum încolo își va spune cuvântul în Consiliul Județean încercând să redreseze acest mare vapor care este într-o mare derivă. Le mulțumesc public acestor oameni care au lăsat politica de-o parte cu riscul de a fi excluși din partidul din care încă fac parte pentru cetățean. Mai bine mai târziu decât niciodată. Îi felicit! Avem multe de făcut de acum înainte.”, ne-a declarat Ionuț Popovici.

ionut popovici

La fel de îngrijorător, spune liderul social-democrat, este faptul că după 3 ani actuala administrație nu reușește să finalizeze proiectele începute de vechea echipă Hurduzeu, Popovici și Nedelcea, amintind aici de UPU Reșița, DJ 581 Secășeni – Grădinari, DJ 608 B Constantin Daicoviciu – Copăcele – Zorlencior, DJ 608 Rusca Teregova – Cornereva – Plugova, Drumul Județean 571F, de la intersecția cu Drumul Național 57B până la intrarea în comuna Eftimie Murgu, în linii mari – modernizarea a peste 100 de km de drum județean. „Mai mult, reamintesc că în acești 3 ani actuala administrație nu a reușit să modernizeze nici măcar un metru de drum județean. Nu vreau să intru în polemici, dar asta este realitatea.”, spune Popovici.

Întrebat dacă pe viitor vom mai vedea și alți liberali care părăsesc tabăra și pășesc spre cea a social-democraților, vicepreședintele PSD a ales să fie diplomat: „Cu siguranță este o vară foarte fierbinte, la fel de sigur cum cred că vor fi și alte mișcări pe scena politică din Caraș-Severin. Dar să nu ne pripim. Timpul le va rezolva pe toate, însă până acum, dovedit, timpul n-a fost în favoarea cărășenilor.”

basag popovici ene milos

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/