Maia Morgenstern, printre artiștii de renume care vin la Reșița! VEZI AICI programul complet „7 zile – 7 arte”!

Se anunță 7 zile memorabile în peisajul cultural reșițean. Casa de Cultură a Sindicatelor pregătește ediția cu numărul 35 a deja cunoscutei manifestări „7 zile – 7 arte”.

Ediția cu numărul 35 a celebrei manifestări „7 zile – 7 arte” este la un pas de debut. Deschiderea oficială va avea loc joi, 11 mai, în sala de expoziții „Horațiu Vornica”.

Printre spectacolele care vor fi puse în scenă se numără comedia „Bani din cer”, cea care s-a jucat deja duminică la Teatrul de Vest. „Aseară a fost avanpremiera și toți cei care au fost acolo, nu au fost dezamăgiți, ci dimpotrivă, au fost foarte bucuroși. Cred că va fi un succes și un moment de bucurie pentru cei care vor fi prezenți”, spune directorul Casei de Cultură, Marian Apostol.

O noutate adusă manifestării culturale cu tradiție este dedicarea unei zile oamenilor care s-au făcut remarcați, de-a lungul vremii, în municipiul de pe Bârzava. „Am introdus în această manifestare «7 Zile, 7 Arte» o zi în care să vorbim despre personalități ale Reșiței, să le comemorăm, să le readucem în memoria publicului reșițean. De data aceasta ne-am gândit la Bebe Cojocaru din mai multe considerente: unul dintre ele este că, de foarte mult timp, se caută un loc în care să se monteze bustul lui Bebe Cojocaru, bust realizat de doi artiști plastici din Bulgaria, respectiv Vidin. Bustul se află acum în Calafat. Am vrea ca, pe lângă bustul lui Bebe Cojocaru, să mai punem în fața Casei de Cultură, de o parte și cealaltă a siglei, încă un bust. În cadrul întâlnirii de duminică încercăm să stabilim și cea de-a doua persoană sper care să ne orientăm. Concluziile le vom trimite Primăriei ca punct de vedere al nostru. Vrem ca acest bust să fie realizat tot de artiștii bulgari pentru simetrie, pentru armonie, să fie același material și același simț artistic ca în cazul bustului realizat pentru Bebe Cojocaru”, povestește Marian Apostol.

Din programul „7 zile – 7 arte” vor face parte artiști de renume, printre care se numără Maia Morgenstern, fiul acesteia, Tudor Istudor, Jezebel (Izabela Barbu, solist vocal și actriță recunoscută la nivel european), regizori și artiști cunoscuți din țară, premiați la diverse festivaluri din întreaga lume. Așa se explică de ce la anumite spectacole accesul se va face numai prin achiziționarea de bilet. Marian Apostol a dat și un exemplu. Accesul la piesa de teatru „Tragedie dentară”, în care apare și Maia Morgenstern, va costa 50 de lei, însă „spectacolul ajunge undeva la 110 milioane. Plus energia consumată, oamenii care lucrează, probabil ar trebui să scoatem undeva la 120-130 de milioane. Asta înseamnă să vinzi undeva la 300 de bilete. Să sperăm că se vând”.

„Sper ca reșițenii să înțeleagă că nimic nu se întâmplă gratuit și că fiecare lucru are un cost, până la urmă și că trebuie să plătească ceva. Nu-mi rămâne decât să sper că aceste manifestări vor beneficia de atenția pe care o merită, că reșițenii vor veni cât mai mulți în Casa de Cultură, că vor fi bucuroși pentru ceea ce vor vedea aici, pentru că, până la urmă prezența lor ne dă impulsul de care avem nevoie pentru a organiza astfel de evenimente”, a concluzionat Marian Apostol.

Costurile totale pentru organizarea evenimentului din această lună depășesc 40.000 de lei.

Programul complet al manifestării culturale „7 zile – 7 arte”

Joi, 11 mai 2017

  • ora 17.00 – sala de expoziții „Horațiu Vornica” – scurtă prezentare a evenimentelor, susținută de Marian Apostol, directorul Casei de Cultură, urmată de un moment de muzică clasică și dansuri de societate realizat de elevii Liceului de Arte și cursanții Clubului de Dansuri „Mystic”
  • ora 17.30 – sala de expoziții „Horațiu Vornica” – expoziție de pictură a reșițeanului Rafael Francisc Matias. Expoziția va fi prezentată de Ion Bobeică, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Reșița, Dumitru Nicolae Vlădulescu și Matei Mircioane.
  • ora 19.00 – sala de spectacole – premiera piese de teatru „Bani din cer” de Ray Cooney, un spectacol de Daniel Vulcu, directorul Teatrului „Regina Maria” din Oradea. Din distribuție fac parte: Alexandru Cazan, Andrada Samoilă, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Marian Stan, Sorin Fruntelată, Florin Ibrași (preț bilet: 15 lei)

Vineri, 12 mai 2017

  • ora 19.00 – sala de spectacole – FOLCLOR – spectacol de muzică și dansuri populare cu: Ansamblul „Reșițeana” al Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița, Ansamblul „Datina” al Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Caraș-Severin, Ansamblul „Bârzava” al Consiliului Local și al Primăriei Reșița, Ansamblul „Bocșana” al Casei Orășenești de Cultură Bocșa, Ansamblul „Satul meu” din Ramna al Casei Culturale Ramna. Soliști: Liliana Chiosa, Camelia Ciocu, Nina Cozâltea, Alin Turculescu, Ionică Ivan, Răfăilă Vincu, Maria Csigi (preț bilet: 10 lei)

Sâmbătă, 13 mai 2017

  • ora 11.00 – sala cenaclului „Semenicul” – masă rotundă, dezbateri pe tema „Reșița, orașul cu poeți”. Despre poezie, despre prezentul și viitorul cenaclului literar „Semenicul”, împreună cu Gheorghe Jurma și membrii cenaclului.

Duminică, 14 mai 2017

  • ora 11.00 – holul parterului Casei de Cultură – personalități ale Reșiței, In Memoriam Bebe Cojocaru. Moderatori: Marian Apostol și Matei Mircioane.

Luni, 15 mai 2017

  • ora 12 – sala de spectacole – operă pentru copii „Mary Popins”, prezentată de Compania „Fascinația Sunetului” Timișoara (preț bilet: 6 lei)
  • ora 17.00 – sala de expoziții „Horațiu Vornica” – lansarea cărții „Tunurile Reșiței” de generalul Adrian Marinescu. Moderatori: Octavian Doclin, Mario Balint, Gheorghe Popovici, general Ion Ion.
  • ora 19.00 – sala de spectacole – piesa de teatru „Tragedie dentară. Spre tine, pământ al făgăduinței” de Jean Claude Grumberg, cu Maia Morgenstern, Tudor Istudor, Anka Levana, Andrei Finti. Regia – Felix Alexa. O producție a Teatrului Evreiesc de Stat (preț bilet: 50 de lei)

Marți, 16 mai 2017

  • ora 17.00 – sala de expoziții „Horațiu Vornica” – lansarea cărții „Iernile de altădată” de Mihai Vintilă. Moderatori: Adrian Stepan – critic literar și Titus Crisciu – scriitor.
  • ora 19.00 – sala de spectacole – spectacol de teatru, muzică, poezie și imagine „Dragoste și cultură – Erotopoetica”. De la Eminescu, la Baudelaire cu regizorul Toma Enache (Teatrul de Artă București), de la Maria Tănase, la Edith Piaf cu Jezebel (preț bilet: 30 de lei)

Miercuri, 17 mai 2017

  • ora 11.00 – sala de spectacole – „Magia copiilor”, spectacol de magie și iluzionism cu magicianul Lorenzo Cristian (preț bilet: 20 de lei)

Joi, 18 mai 2017

  • ora 19.00 – Sala Lira – Concert de pian la patru mâini cu Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Spectacolul marchează încheierea manifestărilor culturale „7 zile – 7 arte” și începerea celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Sabin Pautza”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/