Se așteaptă desemnarea constructorului care va demara investiția drumului la patru benzi din Mociur. Printre ofertanți se numără și compania austriacă Porr.
Proiectul privind realizarea unei legături rutiere între artera principală a Reșiței și zona de regenerare urbană Mociur, unde urmează să se construiască mallul, aqualandul și o zonă rezidențială, a fost scos la licitației de municipalitate. Procedura se află în faza finală, cea de analizare a documentației depusă de cei doi ofertanți, companiile austriece Porr Construct și Strabag. Numele câștigătorului urmează să fie anunțat la sfârșitul acestei luni, potrivit declarațiilor făcute de primarul Ioan Popa zilele trecute, cu prilejul semnării contractului de lucrări pentru faza III tramvai, eveniment la care a fost prezent, din partea constructorului, directorul de Divizie pe Zona de Vest a companiei Porr Construct România, Emanuel-Iohan Reitmaier (foto).
Întrebat dacă Porr Construct mai suportă încă o lucrare la Reșița, în contextul în care la nivelul municipiului compania are deja în derulare toate cele trei faze ale proiectului tramvai, ce trebuie finalizate până în aprilie 2024, directorul Emanuel-Iohan Reitmaier a răspuns fără nicio ezitare.
„Compania noastră, în momentul de față, are peste 1.200 de angajați la nivel național, desfășoară lucrări de diferite tipuri, de la autostrăzi, aeroporturi etc, și are o cifră de afaceri anuală de 270 – 300 de milioane de euro. Avem capacitatea necesară, oameni, și putem suplimenta oricând mâna de lucru, deci, din punctul acesta de vedere, nu există nicio problemă.”, a explicat Emanuel Reitmaier.
Proiectul aflat în licitație are în vedere realizarea unei căi de acces spre Mociur, pornind de la Intim, pe lângă Liceul „Traian Vuia”, Calea Caransebeșului – intrare pe Valea Țerovei. Vor fi patru benzi de circulație, cu piste de biciclete, trotuare, trei poduri rutiere, zone verzi, iluminat public, rețea de canalizare și rețea de colectare a apelor pluviale în sistem separativ, amplasată în subteran. Legătura rutieră este finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. După desemnarea unui câștigător, urmează demararea propriu-zisă a investiției.