Mai rău ca la sat! Casele în construcție de pe Dealul Viilor, fără utilități

Dealul Viilor continuă să fie atractiv pentru lugojeni, care își ridică acolo case, în special pe partea dinspre cartierul de sub fosta bisericuță, până înspre zona împădurită. Din păcate, administrația locală nu oferă oamenilor niciun fel de utilități.

Pentru mulți, construirea unei case pe Dealul Viilor, în partea superioară străzii Traian Vuia, este o adevărată aventură. Oamenii au trebuit să-și realizeze drumuri de acces sau să se descurce cu partea legată de curent și apă. În prezent, pe toată partea dinspre Lugoj a dealului sunt în construcție peste 15 case.

„Nu avem niciun fel de utilități și ne descurcăm cum putem. Eu mi-am tras pe banii mei curent de construcție permanent, dar nu există un drum bun de acces, nu știm dacă se va introduce apa sau canalizarea. De aproape două luni, cei din Primărie ne-au spus că vor veni în teren să vadă ce se întâmplă acolo, dar nici până acum nu s-au obosit să ajungă. Nu avem la ce să ne așteptăm din partea lor, pentru că strada Traian Vuia, una dintre cele mai vechi din Lugoj, nu beneficiază nici acum de asfalt sau rețele de apă și canalizare, însă Primăria vrea să facă acolo un aeroport.”, ne-a declarat Aurel Folici, unul dintre „îndrăzneții” care-și ridică imobile pe muchia dealului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Deși fără condiții, terenul este scump

Doar pentru introducerea unei noi rețele de curent, cei de la Enel le-au făcut oamenilor o ofertă de 100.000 de euro. Imediat după Revoluție, terenurile din zona respectivă au intrat în posesia mai multor proprietari, care și-au realizat planuri urbanistice și au lotizat parcelele, astfel că acolo au răsărit zeci de imobile, care de care mai semețe. Acestea beneficiază însă de tot ce e necesar pe partea de infrastructură. În perimetrul respectiv, metrul pătrat de teren are un preț cuprins între 10 și 15 euro.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/