Mai puțini absenți, mai mulți elevi pe terenul de sport și masă caldă gratuită în două școli din Caraș-Severin!

timisoara capitala 2023

150 de elevi din ciclul gimnazial de la Școala Generală Nr.8 din Reșița și Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița sunt beneficiarii unui program care urmărește reducerea absenteismului și abandonului școlar. 

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București, în calitate de promotor de proiect, și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, au reușit implementarea proiectului „Integrare sustenabilă socială și educațională prin activități sportive” în cele două școli din Caraș-Severin. Scopul proiectului este reducerea absenteismului, abandonului școlar și a incluziunii sociale prin activități sportive. În ce constă acest proiect ne-a explicat profesorul de Educație Fizică Artur Schvaner, director adjunct al Școlii Nr.8 din Reșița. „Un număr de 150 de elevi din cele două unități de învățământ vor beneficia de masă caldă zilnic, de echipament sportiv individual, cât și pentru unitate și vor lua parte săptămânal la activități sportive coordonate de profesroii de Educație Fizică. Sunt câte 75 de elevi de la fiecare școală care vor beneficia de acest proiect pe care îl vom derula pe o perioadă de patru ani. Cu siguranță, e un motiv în plus pentru ca elevii să nu abandoneze școala”, a spus Schvaner.

La Școala Gimnazială Nr.8 din Reșița, activitățile sportive vor fi coordonate de Artur Schvaner, iar la Oravița, la Școala Gimnazială „Romul Ladea”, de către profesorul Marțian Lepa.

Cuib de vise 1000x100

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/