Mai puțin de 20% din populația județului Timiș s-a autorecenzat

recensamantul populatiei

Locuitorii din județul Timiș nu sunt prea interesați să se autorecenzeze, asta deși pot primi o zi liberă de la locul de muncă. Reprezentanții Direcției de Statistică Timiș anunță că doar 17% din populația județului s-a autorecenzat, fiind completate peste 122.000 de chestionare.

Sorin Belea, șeful Direcției Regionale de Statistică Timiș, a anunțat, miercuri, că la o lună de la începerea autorecenzării au fost completate peste 122.000 de chestionare la nivelul județului.

Aș vrea să vă anunț că a trecut aproape o lună de la începerea autorecenzării. Discutăm de recensământul populației și locuințelor, iar bilanțul la o lună este de peste 122.000 de chestionare completate de cei care s-au autorecenzat, cu sau fără ajutorul recenzorilor ARA. Din acest punct de vedere, județul Timiș, ca număr de chestionare, se află undeva pe locul patru pe țară, dar dacă raportăm numărul de chestionare la populația estimată, procentul este undeva la 17,3%, ceea ce ne plasează undeva pe locul 28 pe țară”, a afirmat Sorin Belea.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În aceste condiții, șeful Direcției de Statistică Timiș consideră că ar trebui intensificată autorecenzarea în perioada următoare.

Mesajul este că ar trebui să urmeze o perioadă în care să intensificăm autorecenzarea. În felul acesta vor putea primi și ziua liberă care este aferentă celor care se autorecenzează și vor putea să scape de vizita recenzorului în cea de-a doua etapă”, a detaliat Sorin Belea.

banner 970 x 250