Mai poți, Romi, mai poți?

Romeo, ce faci, domnule? Văd că nu mai ai odihnă cât e ziulica de mare. Toată vara asta ai fost în priză cu scrisul și postatul pe Facebook. Dar nu doar vara asta, ci de când ai ajuns președinte al Consiliului Județean. Unii se mai și odihnesc, petrec timpul liber lângă familie, se recreează în mijlocul naturii, chestii de astea obișnuite, de om normal. Tu nu și nu. Fie că ești acasă ori la birou, fie că e dimineața, seara ori noaptea, plouă sau ninge ori sărbătoare trecută cu roșu în calendar, tu postezi întruna, dai like-uri, share-uiești și comentezi ce scriu alții.

Nu știu cum nu faci scurtă la mână sau nu te dor buricele degetelor de la atâta tastat. Pe bune, frate, tu ești un fenomen și pentru asta te admir. Ești căpos și nu te lași, chiar dacă uneori postezi numai prostii. Altă treabă n-ai decât să-i dai în judecată pe unii, pe alții, să te războiești cu cei pe care nu-i ai la rânză? Asta explică de ce, în afară de proiectul de asfaltare DJ 608, care oricum nu e inițiat de tine, nu se vede nimic în urma ta. Te superi sau nu, vreau să-ți spun că de doi ani îți irosești eforturile și viața cu toate prostiile de pe fața pământului.

Bă, Romi, de o vreme încoace parcă ai luat-o razna de tot. Și nu pentru că până acum ai fi fost altfel. Scrii și postezi kilometri de materiale legându-te ba de Alina Stancovici, fosta manageră de la spital, pe care ai jignit-o mai rău decât o manivelă de Bugeacă, și e urât din partea ta, ba de Silviu Hurduzeu și de Ionuț Popovici, ba de Dani Stanciu. Adică de aceiași oameni. Nimic nou, dovadă că până și liberalii s-au săturat de postările tale ca de mere pădurețe. Mă mir că nu mai amintești nimic de Flavius Nedelcea. Ce dacă e plecat la București, dă în el, frate, fără milă. Să se învețe minte, ca altădată să nu mai fie cu gura atât de mare.

Deci tu nu mai ai de lucru la birou. Să semnezi o hârtie, să vorbești cu vreun ministru pentru oarece bani, că vezi și tu cum județul ăsta a ajuns vai de mama lui, să uzi florile, scuze, n-ai flori la birou, să cauți soluții pentru reparat drumul spre Știnăpari, să primești în audiență un amărăștean. Mă rog, să faci și tu ceva folositor pentru județul ăsta, să-ți crească inima în tine când îi auzi pe oameni spunând: „Bă, e dat dracu Dunca ăsta. Se ceartă el cu toată lumea și se ia la trântă cu mafia pesedistă, dar și face treabă, frățioare.” Nu, tu tot timpul ți-l consumi certându-te cu oamenii ăștia pe care îi faci cum îți vine la gură. Păi e frumos, puiucule, una ca asta?

Romi, știi ce m-am gândit eu? Să-ți propun să colaborezi fie cu Subiectiv, fie cu Express de Banat. Într-o zi scrii un comentariu, în altă zi un editorial. Poți să postezi și o opinie, chiar și un pamflet. Te plătim la bucată. Nu, stai așa, ai avea tu bani căcălău, vorba aia, să-i întorci cu lopata, dar munca ta trebuie plătită. Scrii mult, primești bani mulți. Scrii puțin, primești bani de un kefir și o chiflă, că la noi se pune preț pe muncă, nu pe hăhăială. Ce zici, primești? Noi ne asumăm înjurăturile cititorilor avându-te coleg de redacție, iar tu – faima pentru că ai ajuns coleg de redacție cu Dani Stanciu. Batem palma sau nu?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/