Mai mulți bani pentru cultura din Timiș. Consilierii județeni au votat noi finanțări

explo 1000x200

În partea a doua a anului, de obicei autoritățile locale și județene mai împart bani la diferitele domenii de interes, în urma rectificărilor. Consiliul Județean Timiș a alocat peste 1 milion de lei pentru evenimente, publicații de cultură, balurile organizate de obicei în luna noiembrie, dar și pentru evenimentele ce comemorează 30 de ani de la Revoluție.

La concursul de proiecte au fost și unele contestații. „Pentru agenda culturală pe sesiunea a doua care a fost aprobată astăzi după toate procedurile, rectificare bugetară. Am avut parte și de trei contestații care au fost soluționate de către comisia de contestații, a fost alocată suma de 1,1 milioane lei. Până la sfârșitul anului beneficiarii acestor finanțări având obligativitatea de a face deconturile conform ghidului aprobat la început de an. Eu cred că această sumă care vine în completarea sumei pe sesiunea întâi, de aproximativ șapte milioane de lei, este un plus la ceea ce înseamnă acțiunile culturale, acțiunile pentru tineret pe raza județului Timiș”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Evenimentele care comemorează trei decenii de la Revoluția română vor fi sprijinite financiar și în ceea ce privește partenerii, nu doar organizatorii în sine. „Au fost prinse și pentru sărbătorirea acestui moment important, 30 de ani de la Revoluție, dar în același timp au fost alocate finanțări și instituțiilor de cultură care vor fi parteneri în organizarea acestui eveniment”, a mai spus Dobra.

banner 970 x 250