Mai mulți bani pentru Conacul Mocioni de la Foeni. Decizia consilierilor

lucrari conacul mocioni

Cresc sumele alocate de administrația județeană pentru refacerea Conacului Mocioni de la Foeni. Aleșii au aprobat majorarea devizului de lucrări cu peste 100.000 de euro. 

În ședința extraordinară de miercuri, consilierii județeni au aprobat majorarea devizului de lucrări de la Conacul Mocioni din Foeni „ca urmare a creșterii sumei cheltuielilor neeligibile din bugetul centralizat al proiectului”.

Valoarea totală a proiectului ajunge astfel la 17,5 milioane de lei cu TVA inclus, din care cheltuielile eligibile sunt de aproape 12 milioane de lei, asistența financiară nerambursabilă solicitată – 8 milioane de lei, cofinanțare de la bugetul național – 1,4 milioane lei și contribuție proprie solicitant și parteneri la cheltuieli eligibile – 2,3 milioane lei. Contribuțiile neeligibile ajung la 5,6 milioane lei.

„Valoarea totală a proiectului s-a majorat cu 565.364.33 lei cu TVA, de la suma de 16.969.459,77 lei cu TVA, la suma de 17.534.824,09 lei cu TVA, ca urmare a creșterii sumei cheltuielilor neeligibile din bugetul centralizat al proiectului. Suma cheltuielilor neeligibile a fost modificată de la 5.068.209,74 lei la 5.633.574,07 lei.”, se arată în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„În luna mai 2021 am semnat contractul de finanțare și prin urmare am dat și o hotărâre de aprobare a proiectului, urmând ca ulterior, în timpul implementării proiectului, în decembrie 2022 să dăm o hotărâre de consiliu prin care se aprobă proiectul tehnic. Prin acea hotărâre au fost aprobați toți indicatorii tehnico-economici, iar hotărârea pe care aș dori să o votați astăzi se referă la adaptarea bugetului proiectului în concordanță cu indicatorii tehnico-economici care au fost votați în decembrie 2022.”, le-a explicat consilierilor județeni Ruxandra Adam, șeful Biroului pentru dezvoltare a turismului și evenimente din cadrul CJT.

Lucrările de reabilitare la Conacul Mocioni au debutat la începutul anului și sunt acum la un stadiu de aproximativ 34%. Conform proiectului, șantierul ar trebui să fie gata în aprilie anul viitor. Muncitorii au efectuat lucrări de consolidare la porticul posterior, s-a lucrat la desfacerea învelitoarei, s-a reparat șarpanta și s-a realizat infrastructura de instalații.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/