În acest an școlar, 12 unități de învățământ din județ au optat pentru catalogul electronic. Cele mai multe sunt din mediul urban.
Puțin peste 1.150 de școli folosesc un catalog electronic în anul școlar 2023-2024, în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit unui ordin al ministrului Educației. Pe lista aprobată de ministerul de resort se regăsesc, în cea mai mare parte, unități de învățământ din mediul urban, multe dintre acestea folosind și în anii trecuți catalogul electronic în locul celui clasic.
În anul școlar 2023-2024, 12 școli din Caraș-Severin au optat pentru catalogul electronic. Este vorba despre: Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa, Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu, Școala Gimnazială Domașnea, Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Școala Gimnazială Nr. 3 Oțelu Roșu, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița și Școala Gimnazială „Romulus Fabian” din Vărădia.
Experții din educație sunt de părere că trecerea notelor în catalogul electronic este cea mai eficientă punte de comunicare între școală și familie. Odată implementat catalogul la nivelul școlilor, scade absenteismul și abandonul școlar. De asemenea, catalogul electronic transmite părinților pe telefoanele mobile și prin e-mail toate noutățile de la școală: note, absențe, conduita elevului, mesaje și alte informări.