Mai multe paturi ATI la Spitalul Județean de Urgență Reșița? Imposibil! „Nu există resursa umană”

Spitalul Județean de Urgență Reșița se află în imposibilitatea de a mări acum numărul de paturi din secția ATI. Deși există spațiul și logistica necesare, unitatea medicală nu dispune deocamdată de suficient personal.

La nivelul Ministerului Sănătății a avut loc o videoconferință cu managerii spitalelor județene prin care s-a cerut suplimentarea numărului de paturi în secțiile ATI. În urma discuțiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulți și aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienților COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare județene, urmând ca în perioada următoare unitățile sanitare să comunice Ministerului Sănătății posibilitățile de a suplimenta în continuare numărul acestora.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Emil Bunda, spune că instituția nu a primit oficial niciun document referitor la obligația creșterii numărului de paturi la ATI. Și chiar dacă ar primi, Spitalul „nu are momentan resursa umană” care să le gestioneze. În prezent, secția ATI dedicată bolnavilor COVID-19 are 10 paturi, plus încă un pat pentru cazuri suspecte. În ultima vreme, sunt ocupate la capacitate maximă.

leader board 728 x 90 px

7 medici și 47 de asistenți medicali lucrează în prezent pe secția ATI de la Reșița. Sunt disponibile 6 posturi pe aceeași secție, cu normă întreagă, scoase la concurs: un medic primar, 4 medici specialiști și un post de medic rezident – ultimul an.