Mai multă siguranță! Supraveghere video pe străzile din Oravița

camere de supraveghere

Orașul Oravița devine mai sigur odată cu implementarea unui proiect depus deja spre finanțare de administrația locală. Prin noua investiție vor fi instalate camere video pe mai multe străzi, în intersecții și parcuri.

Unul dintre proiectele pe care administrația orăvițeană le-a depus spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local este „Mobilitate urbană verde – infrastructuri TIC, oraș Oravița, jud. Caraș-Severin”. Prin acest proiect Primăria va achiziționa mobilier urban inteligent, dar și camere de supraveghere.

În contextul actual, securitatea spațiilor publice din orașul Oravița nu poate fi asigurată fără o supraveghere video eficientă, care să permită monitorizarea în timp real a evenimentelor și a persoanelor. Acest sistem de supraveghere video se adresează în principal spațiilor publice: drumuri, intersecții, parcuri, intrări ale localității.

„Investiția este oportună, necesară și obligatorie în vederea îmbunătățirii siguranței și mobilității publice, creșterea confortului locuitorilor, creșterea nivelul de securitate publică a cetățenilor. Vom beneficia astfel de un oraș atractiv, cu o calitate crescută a vieții locuitorilor și siguranță publică sporită.”, spune primarul Dumitru Ursu.

1000x200 dacus 02

Mai mult, dotarea și funcționarea centrului de monitorizare în timp real a situației din localitate va oferi acces în timp real la toate camerele, senzorii și dispozitivele de colectare a datelor.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului „Mobilitate urbană verde – infrastructuri TIC” este de 2.052.765,90 (inclusiv TVA).

publicitate si promovare online banner maxagro