Mai multă siguranță pe Valea Cernei! Subunitate de pompieri în Băile Herculane

miclau tilca
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Turiștii și locuitorii din Băile Herculane, dar și din zonele apropiate vor avea mai multă siguranță odată cu punerea la punct a subunității de pompieri din stațiune.

S-au făcut primele demersuri pentru crearea unei subunități de pompieri în stațiunea Băile Herculane. În data de 14 decembrie, la sediul primăriei din Băile Herculane, în prezența primarului Cristian Miclău și a inspectorului-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, locotenent-colonel Ionel Petru Tilca, a avut loc predarea-primirea unui teren din domeniul public al localității Băile Herculane, în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin.

Atât conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cât și cea a orașului Băile Herculane au conștientizat necesitatea înființării unei subunități de pompieri în orașul de pe Cerna, cu scopul de a oferi cetățenilor din oraș și din localitățile adiacente, turiștilor și celor care doar tranzitează județul Caraș-Severin pe principala arteră de circulație din județ (DN6), un grad sporit de siguranță.

promovare banner maxagro

„Acesta este un prim pas necesar construirii ulterioare a unei subunități de pompieri atât de necesară în această zonă deoarece, actualmente, intervențiile sunt asigurate cu ajutorul unui echipaj de voluntari ce acționează pe raza orașului Băile Herculane, alături de un echipaj de pompieri profesioniști, echipaj dislocat din cadrul Detașamentului Caransebeș, aflat la peste 70 km distanță.”, spune șeful ISU „Semenic” Caraș-Severin, Ionel Tilca.

Construcția noului sediu al subunității se va realiza prin finanțare externă, prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/