Mai multă muncă, mai puține fițe la revenirea Reșiței în Liga 2! „Nu joacă CV-urile!”

csm resita reunire 2023
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

CSM Reșița a învățat din greșelile trecutului, nu mai transferă jucători cu nume, cu cotă, pe bani mulți, ci analizează atent fiecare mutare pentru a prinde rădăcini în eșalonul secund.

Rosso-nerii s-au reunit ieri, în Valea Domanului, în vederea începerii pregătirilor pentru startul ligii secunde de fotbal, la prima întâlnire cu antrenorul Călin Cheregi fiind prezenți foarte mulți jucători noi. Șase dintre ei au și semnat contractele, ceilalți fiind în probe. „Am avut o vacanță foarte scurtă. De fapt, vacanță a fost doar pentru băieți, nu și pentru mine și staff-ul tehnic și administrativ, pentru că știm ce ne așteaptă în Liga 2, e cu totul altă competiție. Va fi mult mai greu decât anul trecut din toate punctele de vedere. Obiectivul e menținerea în Liga 2, nu are rost să visăm la mai mult. Dacă intrăm în play-off e deja un bonus.”, a spus Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

cheregi bobar

Andrei Răuță, fundaș central, ultima oară la Metaloglobus, Alexandru Sabău, un fundaș central care vine de la Steaua, Laurențiu Maxim, un mijlocaș născut în 2003, care a promovat cu Oțelul Galați anul trecut și care apaține Viitorului Cluj, Mihai Dolghi, mijlocaș central, Under 20, căpitan în naționala Moldovei, Ciprian Rus, fostul atacant de la UTA, cu meciuri în Liga 1, și uriașul Ionuț Rus, portarul CFR-ului care a fost și pe la Lazio 2, sunt transferurile parafate deocamdată de conducerea clubului reșițean. „Nu sunt nume sonore cum au fost acum 2 ani în Liga 2, preferăm să construim o echipă pe muncă foarte multă, fără atâtea fițe. Nu mai joacă CV-urile!” , a comentat șeful din Valea Domanului. Între cei 31 de jucători prezenți ieri la primul antrenament s-au aflat și mai mulți în probe. „Avem 4 sau 5 de la UTA pe care am vrut să-i cunoaștem, vom mai vedea și alți jucători. Mia avem nevoie de un mijlocaș central și de un atacant.”, a adăugat președintele Bobar.

S-au despărțit în această vară de CSM Reșița Robert Petre, Alexandru Dane și Remus Trancă. Totodată, reșițenilor Zimmemann și Breșneni li s-a mulțumit pentru întreaga lor carieră, pentru tot ce au făcut în roșu și negru și li s-a propus să dea tricourile de joc pe costumele de oficiali ori pe treningurile de antrenori.

Toți ceilalți care au pus umărul la promovare și-au prelungit contractele, evident, pe unele îmbunătățite financiar. „E o Liga 2 foarte scumpă, au crescut foarte mult prețurile cu deplasările, cu salariile. E nevoie de 1,4 – 1,5 milioane de euro pentru menținere. Sunt și echipe cu 3 milioane de euro buget, dar au alt obiectiv. Piața jucătorilor e foarte scumpă, echipele care doresc promovarea dau salarii de 6.000 – 7.000 de euro.”, a explicat Cristi Bobar.

Antrenorul Călin Cheregi e mulțumit de mutările făcute și are aproape totul pus la punct pentru ca echipa să facă un sezon chiar peste așteptări. „Am avut multe probleme de rezolvat, am transferat câțiva jucători care în mod sigur aduc un plus de calitate. Mi-am dorit să lucrez cu nucleul de jucători de anul trecut, care merită să joace la Liga 2. Am creat un grup frumos, omogen, unii și-au pus în slujba echipei inclusiv starea lor de sănătate și îmi doresc să lucrez cu ei. Acest grup merită tot respectul pentru ce a făcut. Ne pregătim la baza proprie în următoarele două săptămâni, mergem apoi într-un cantonament în Slovenia, perioada 10-21 iulie, revenim acasă și mai jucăm încă două meciuri de pregătire, cu Viitorul Târgu Jiu, acasă, pe 26, și în 29 cu Viitorul Șimian. Suntem conștienți cu toții că ne așteaptă un campionat greu, sunt multe echipe care și-au anunțat obiectivul de a promova în Liga 1, ceea ce înseamnă că va fi un campionat greu și disputat. Cred însă că suntem în măsură să facem o figură frumoasă, îmi doresc foarte mult să reușim asta. Sunt mulțumit de transferuri, încercăm să mai identificăm încă doi jucători, dar evaluăm foarte bine fiecare situație, nu ne aruncăm. Liga 2 e foarte echilibrată, cred că va fi o luptă încrâncenată.”, a declarat antrenorul rosso-nerilor.