Gratuitate pe transportul public pentru şi mai mulţi bocşeni!

Vara trecută, orașul Bocșa a reluat transportul public local, după ce a achiziționat două autobuze având acest scop. În ședința Consiliului Local din luna noiembrie 2016 au fost menționate și categoriile de persoane care beneficiază de gratuitate sau de reduceri. Hotărârea a fost însă modificată în luna februarie.

Consiliul Local Bocșa a decis, în luna noiembrie a anului trecut, să ofere gratuitate veteranilor de război, văduvelor necăsătorite ale veteranilor de război și minorilor de până în 6 ani. De asemenea, s-a stabilit ca elevii de pe raza orașului să beneficieze de o reducere de 50%, în timp ce pensionarii cu o pensie egală sau mai mică de 650 de lei, să primească 15 călătorii gratuite/lună. Vârstnicii primeau această facilitate pe baza unor legitimații eliberate anual de Direcția de Asistență Socială.

În luna februarie, consilierii locali au revenit asupra deciziei, în favoarea vârstnicilor din Bocșa. Forul local a hotărât ca, de cele 15 bilete gratuite, să beneficieze și cei care au împlinit 65 de ani, au domiciliul sau reședința pe raza orașului, încasează un venit net de maximum 650 de lei/lună/membru de familie, dar nu îndeplinesc calitatea de pensionar.

Biletele de călătorie gratuite vor fi distribuite de Direcția de Asistență Socială Bocșa, iar pentru a le obține, cei îndreptățiți trebuie să se prezinte personal cu legitimația de călătorie, actul de identitate, cupon de pensie sau, în cazul celor care nu dețin calitatea de pensionar, acte doveditoare privind veniturile proprii și cele ale membrilor familiei.

Contravaloarea facilităților acordate vârstnicilor va fi suportată din bugetul local, prin Direcția de Asistență Socială.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/