Magistrați cărășeni arși la buzunar de CSM pentru „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”!

Trei judecătoare de la Tribunalul Caraș-Severin și una de la Judecătoria Reșița au fost sancționate disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în şedinţa de azi acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Melinda Bronz, judecător la Judecătoria Reşiţa, şi Matuschka Monica, Beg Simona şi Vasilovici Stiuj Viviana, judecători la Tribunalul Caraş Severin. „Inspecţia Judiciară a reţinut că doamna judecător Melinda Bronz, fiind învestită cu soluţionarea unei cauze în primă instanţă, nu a aplicat dispoziţiile procedurale care reglementează rolul activ al judecătorului, prevăzute de art.129 din vechiul Cod de procedură civilă, sau ale art. 22 din Noul Cod de procedură civilă, în sensul că nu a adus la cunoştinţa reclamantei posibilitatea formulării unei cereri de reexaminare împotriva dispoziţiei instanţei privind stabilirea taxei de timbru. S-a mai reţinut că doamnele judecător Matuschka Monica, Beg Simona şi Vasilovici Stiuj Viviana, în recurs, nu au pus în discuţie excepţia anulării recursului, deşi l-au respins ca insuficient timbrat, fiind astfel încălcat principiul contradictorialităţii”, informează CSM.

1000x100 casa brutarului

Melinda Bronz, Monica Matuschka şi Simona Beg au fost sancționate disciplinar, în sensul diminuării indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20 la sută pe o perioadă de șase luni, pentru „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”. Viviana Vasilovici Stiuj a primit „avertisment” pentru aceeași abatere disciplinară. Hotărârea de azi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.