Magistrat pe mână cu inculpaţii în Caraş-Severin? Prim-procuror acuzat că a ascuns dosare de procurorul general! [UPDATE]

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, Ilarion Tarnoviețchi, în prezent prim-procuror la Moldova Nouă, este cercetat în două cauze de către Inspecția Judiciară, el având termen azi în cadrul Secției disciplinare pentru Procurori a CSM.

Una dintre acuzațiile aduse de către Inspecția Judiciară este că în perioada când a condus mai multe parchete nu ar fi răspuns corect unor ordine ale procurorului general al României, comunicând în mod repetat că la Parchetul său nu există dosare cu obiectul specificat în ordinele respective.

Mai mult, Tarnoviețchi este acuzat de inspectorii judiciari că ar fi tergiversat lucrările în peste 70 de dosare care erau în anchetarea sa. Acesta este, acum, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă și a mai fost sancționat o dată de către CSM pentru „gravă neglijență” după ce nu a acționat în 9 dosare pentru ca faptele din acestea să se prescrie.

1000x100 resita 02

UPDATE

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin ține să facă o precizare importantă, precizare care ar fi fost mai utilă dacă ar fi fost făcută la data rămânerii definitive a sentinței și nu acum, ”a treia zi după Scripturi”:

”Pentru o corectă informare a opiniei publice, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin  precizează că în perioada cât domnul Tarnoviețchi Adrian Ilarion a ocupat funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a fost sancționat disciplinar de către Consiliul Superior al Magistraturii cu avertisment, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat sancțiunea disciplinară a avertismentului, astfel că domnul procuror Tarnoviecțchi Adrian Ilarion,  până la data prezentului comunicat de presă, nu figurează cu nici o sancțiune disciplinară”.