„Magia sărbătorilor de iarnă”, la Moldova Nouă!

În orașul de la malul Dunării, sania lui Moș Crăciun a alunecat mai repede la Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Stelian”. Bătrânul cu darurile i-a vizitat pe prichindei, întâi de toate, ziua, în cadrul instituției de învățământ – asta înainte de a lua cu asalt hornurile trecând pe la fiecare copil în parte (când, cel mai probabil, majoritatea copiilor pierd pariul de a rămâne treji în așteptarea moșului).


Proiectul educațional „Magia sărbătorilor de iarnă”, demarat la Moldova Nouă, a avut ca finalitate organizarea unei serbări de către fiecare grupă de preșcolari, lucru care a-nsemnat o adevărată provocare pentru educatoarele de la grădinița cu program prelungit din orașul dunărean.

Agitația vizitei lui Moș Crăciun i-a cuprins pe cei mici care, împreună cu mentorii lor de zi cu zi, i-au asigurat bătrânului cu renii toate condițiile: i-au împodobit bradul, i-au facilitat calea de acces (un horn miniatural), au știut că acesta vine de departe, motiv pentru care i-au pregătit și câte ceva de-ale gurii, precum și nelipsitul scaun, pentru ca moșul, odihnit, să-și poată focusa întreaga atenție asupra poeziilor micuților.

În cadrul tabloului de poveste, venirea lui Moș Crăciun a fost un adevărat motiv de bucurie pentru cei mici. Mai mult decât atât, aceștia au vrut să-i demonstreze bătrânului, prin intermediul dansurilor (moderne, populare), cântecelor, colindelor, dar și prin intermediul poeziilor, că merită fiecare cadou din tolba plină cu daruri.

Evenimentul desfășurat la Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Stelian” Moldova Nouă a demonstrat, încă o dată, că magia sărbătorilor e indispensabilă micuților, mentorii dezvăluindu-și, cu ocazia serbării lui Moș Crăciun, atât creativitatea, cât și iubirea nemărginită față de copii.