Magda Lungu, fostul viceprimar din Oțelu Roșu, găsită incompatibilă de ANI

Agenția Națională de Integritate le-a făcut astăzi ziua mai proastă unui număr de 3 aleși locali din Caraș-Severin. Doi dintre ei sunt sau au fost viceprimari, iar al treilea este un fost consilier local.

Cea mai grea lovitură o primește Magda Lungu, fost viceprimar și actualmente consilier local în Oțelu Roșu, fiind declarată incompatibilă de către inspectorii de integritate. Potrivit acestora, Magda Lungu, „în perioada 25 aprilie 2013 – 30 septembrie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de titular al Lungu Magda-Florentina Întreprindere Individuală”. Asta după ce și ca simplu consilier local a fost angajată și chiar a administrat o societate comercială.

„În perioada 28 iunie – 30 noiembrie 2012, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. Lomprep S.R.L., iar în perioada 28 iunie – 04 decembrie 2012 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al S.C. Lomprep Turism S.R.L.”, se mai arată în comunicatul de presă al ANI. Aceștia mai spun că Magda Lungu a fost informată „despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, însă nu a trimis niciun răspuns agenției în termenul legal.

„Nu am răspuns pentru că nu am primit nimic acasă”, ne-a declarat Magda Lungu. „Văd că sunt acuzată că am deținut un II, ceea ce este adevărat. L-am avut în baza unui proiect cu fonduri europene și aveam obligativitatea de a-l păstra pentru o anumită perioadă de timp. Dar intreprinderile individuale nu au administrator, nu înțeleg de ce am fost declarată incompatibilă. Cât privește acele firme, cred că este o greșeală. Dacă ANI m-a declarat deja, atunci singura soluție va fi să apelez la instanța de judecată, unde să mă pot apăra”, declară Magda Lungu pentru Express de Banat.

Tot incompatibil a fost găsit și viceprimarul comunei Socol, Isac Branco. „În perioada 15 martie 2011 – 31 decembrie 2013, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de asistent în brokeraj, activitate remunerată în baza unui contract de mandat”, spun inspectorii de integritate. Branco Isac a trimis punct de vedere ANI, însă, cu toate acestea, a fost declarat incompatibil.
Al treilea este Mihail Strezariu, fost consilier local la Cornereva despre care ANI spune că se află în conflict de interese administrativ și penal pentru că „în calitate de consilier local, a participat și votat adoptarea Hotărârii privind aprobarea și Hotărârii privind modificarea închirierii unor suprafețe de teren din golul alpin al comunei Cornereva la crescătorii de animale persoane fizice din comuna Cornereva, printre care pentru sine însuși în calitate de persoana fizică. De asemenea, a încheiat cu Consiliul Local al comunei Cornereva, județul Caraș-Severin, în timp ce deținea mandatul de consilier local, contractul de concesiune privind dreptul de folosință al terenului din domeniul public al Comunei Cornereva și actul adițional la contractul de concesiune privind modificarea duratei contractului de concesiune”, transmit inspectorii de integritate.

Întrucât există indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș.